Репортажа

Завичајно удружење Заовине – „Дани Панчићеве оморике“

“ Крајем децембра 2018. године Завичајно удружење“ Заовине“ , из истоименог села, уприличило је нову манифестацију под именом „Дани Панчићеве оморике“. У етно ресторану „Качара“ на Митровцу изложени су ликовни…

Више

Репортажа: Славило братство Дуловића

У златиборском селу Мачкату недавно је одржан скуп братства Дуловића чије је порекло из Црне Горе. Међу учесницима скупа билу су и представници Дуловића из Раче, Владимир и Милош. -Дуловићи…

Више

Тара: Припреме репрезентација Карате федерације Србије

ОДЛИЧНО РАДИЛИ У ОДЛИЧНИМ УСЛОВИМА Годинама долазимо на Тару у хотел Оморику где имамо врхунске услове за припреме. И овај пут максимално смо то искористили-каже директор Карате федерације Србије Предраг…

Више

Писмо из Јапана: Мој пријатељ деда Симо

Овако је насловила своје писмо мадам Маки Јамагиши локалној самоуправи у Сребреници и Скеланима, и свим вољеним у земљи излазећег сунца – Јапану. Ова дама из далеког Јапана провела је…

Више

Тара: Дочек уз трубаче, Гоци бенд ,Чеги и браћа блуз бенд

Ближи се крај календарске 2018. године и већ сада се своде пословни биланси. У Војној установи „ТАРА“, у чијем су саставу хотели „Оморика“ и „Бели бор“ на Тари и „Бреза“…

Више

Костојевићи-СЛАВИЛИ ПЕНЗИОНЕРИ

Иако је основан само пре годину дана, Месни одбор пензионера из Костојевића носи епитет најактивнијег и најорганизованијег на подручју општине Бајина Башта. Велике заслуге за то припадају вредној и упорној…

Више

НОВОГОДИШЊА ЈЕЛКА НА ГРАДСКОМ ТРГУ

Пре неколико дана на платоу испред зграде бившег „Комитета“ Јавно комунално предузеће „12. септембар“ поставило је од рециклираног материјала новогодишњу јелку. Поред јелке су и медведићи, који привлаче пажњу пролазника,…

Више

После много година чекања – АСФАЛТ У УЛИЦИ КРАЉА ДРАГУТИНА

Житељи Улице краља Драгутина добили су изузетно леп новогодишњи поклон. У сумрак шестог децембра приведени су крају радови на постављању завршног слоја асфалта у тој улици. Урадили су то радници…

Више

Ђачка кухиња ОШ „Свети Сава“- ОНИ БРИНУ О ЂАЧКОЈ ИСХРАНИ

Свакодневно се припрема у просеку 400 оброка за ученике, али их могу користити и сви запослени. Од куваних јела највише се тражи пасуљ, а од оних тзв. сувих- бурек- каже…

Више

Pin It on Pinterest