О НАМА

ББ глас је месечно гласило које излази сваког последњег петка у месецу. Први број ББ гласа изашао је у јануару 2006. године и никада се до сада није догодило да се у предвиђеном термину не појави на киосцима. ББ глас је једини штампани медиј у општини Бајина Башта који је већ од првог броја нашао пут до читалаца.

Покренут је с намером да допринесе бољој информисаности житеља наше општине и приближи завичај оним Бајинобаштанима који су, из било којих разлога, отишли у друге крајеве. ББ глас опстаје захваљујући својим верним читаоцима као и огромном ентузијазму својих сарадника.

Након 149. штампаног издања Редакција ББ гласа покреће и свој сајт на којем ће бити презентоване најактуелније информације из нашег краја и окружења. Посетиоци ће моћи да прочитају и најзанимљивије текстове из штампаног издања.

РЕДАКЦИЈА

slavisa-arsenijevic

ГЛАВНИ И ОДГОВОРНИ УРЕДНИК

Славиша Арсенијевић

Новинарством се почео бавити у средњој школи као сарадник –дописник у  београдским „Омладинским новинама“, потом као сарадник у регионалним омладинским новинама „Реч младих“, ужичким „Вестима“, бајинобаштанским новинама „ББ новинама“.

Оснивач и издавач омладинских новина „Глас-но“, месечника омладине Бајине Баште. Један од оснивача, директор,  а сада и главни и одговорни уредник локалних новина „ББ глас“.

ratomir-blanusa

УРЕДНИК

Ратомир Блануша

Као средњошколац почео да сарађује са недељним и дневним листовима (Спорт и свет, Илустрована политика, Спорт, Политика, Вечерње новости, ужичке Вести). Као професионални новинар 27 година  радио у Новинско- издавачкој и радио установи „Вести”  Ужице.

Обављао више уредничких дужности (РТВ Бајина Башта – Канал 4,  месечник „Бајина Башта”, ББ глас).

 Као хонорарни сарадник из Подриња објавио више хиљада чланака из свих области живота, од политике до спорта. За дугодишњи плодоносни новинарски рад 2012. године  награђен Повељом „Капетан Миша Анастасијевић”.

Уз новинарски рад бави се и публицистиком. Објавио је три монографије, Фудбалски споменар о  60 година ФК Слога Бајина Башта,  Хумани на делу, монографија о 90 година рада Црвеног крста и Од Лађевца до Лондона, монографија о извиђачима Бајине Баште.

Завршио Средњу економску школу,  студирао право. Живи и ради у Бајиној Башти.

Obrad-Dodic

НОВИНАР

Обрад Додић

Рођен на Богојављење, 19. јануара 1952. године, у Својдругу код Бајине Баште. Као новинар био дописник и сарадник „Омладинских новина“, ужичких „Вести“ и других листова. Био је члан редакције листова „Реч младих“ и „Бајина Башта“. Један је од оснивача и први главни и одговорни уредник „Бајинобаштанских новина“. Био је оснивач и уредник листа „Баштина“, и уредник алманаха „Баштина“ – књиге за културу и прошлост Бајине Баште.

Један је од оснивача листа „ББ глас“, био је главни и одговорни уредник, а сада уредник тог листа.

Поезију и прозу објављивао у многим књижевним листовима и часописима. Један је од оснивача и први председник Књижевног клуба у Бајиној Башти. Покренуо и уређивао „Књижевни лист“.

Интезивно се бави проучавањем и истраживањем прошлости Рачанског краја. Радове објављивао у стручним часописима. Члан је Удружења књижевника Србије и Независног удружења новинара Србије.

До сада објавио три књиге поезије: „Борјанице“ (1988), „Храст изнад куће“ (1999) и „Сунчана недеља“ (2005). Објавио хронику „Својдрушки родослов“ (2005), монографије: „Чувари природе“ (2007), „Црква Вазнесења Христовог у Рогачици“ (2007), и хронику “Зарожје под Повленом“ (2013), а као коаутор са Недељком Рајићем туристички водич „Манастир Рача и цркве у Рачанском крају“ (2005). У „Биографском лексикону Златиборског краја“ објавио преко 40 биографија познатих личности из ужичког краја. Дао је велики допринос у припреми „Биографског лексикона рачанског краја“ (2008) у коме је  објавио преко 240 биографија истакнутих личности.

milan-andric

НОВИНАР

Милан Андрић

Рођен је у Својдругу, општина Бајина Башта, 1.11. 1948. године. Основну школу завршио у Рогачици, средњу у Пожеги, Вишу педагошку – група Српски језик и књижевност у Ужицу, Новинарску школу општег смера на Југословенском институту за новинарство у Београду. Новинарством се почео бавити као основац сарађујући са Дечјим новинама из Горњег Милановца. Од 1975. године допсиник је више листова из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије међу којима су Вечерње новине, Глас комуна, Задругар, Радио Грачаница, Вечерњи лист, Спорстке новости, Арена, Темпо, Спорт, Експрес политика, Борба. За време рада у БиХ, Фадил Буљубашић и Милан Андрић покренули су 1990. године лист Истина. После распада Југославије, дописник је само листова у Србији. Сарађивао је са Гласом јавности, Куриром, Спортом, Спортским журналом, Зовом, франкфуртским Вестима, ужичким Вестима, Бајинобаштанским новинама ... Иницијатор је оснивања ББ гласа 2006. године и један од његових уредника. У 2017. години иницирао је покретање Спортске ревије Бајине Баште ББ журнала коју издаје Удружење „Глас завичаја“. Добитник је више признања, међу којима су признање општине Грачаница (БиХ), признања „Најдражи учитеј“ (Министарство просвете и Радио Београд), призања Спортског савеза општине Бајина Башта. Члан је Удружења спортских новинара Србије.

Pin It on Pinterest