Ђачка кухиња ОШ „Свети Сава“- ОНИ БРИНУ О ЂАЧКОЈ ИСХРАНИ

Кувари ђачке кухиње у ОШ "Свети Сава"Куварска екипа ОШ "Свети Сава"

 

          Свакодневно се припрема у просеку 400 оброка за ученике, али их могу користити и сви запослени. Од куваних јела највише се тражи пасуљ, а од оних тзв. сувих- бурек- каже шефица кухиње Јелена Максимовић

По опремљености, просторним условима и квалитету хране, ђачка кухиња у ОШ “Свети Сава“ спада међу оне са највећим рејтингом у Србији. У њој се свакодневно припрема у просеку 400 оброка за ученике, али их могу користити и сви запослени. За ђаке месечна цена је 1.400 динара, а за оне у продуженом боравку, где добијају доручак, ручак и ужину, она износи 2.800 динара. Запослени за један оброк издвајају 60 динара.

–   У  договору са доктором нутриционистом састављамо јеловник. За поподневну смену увек иде кувани оброк. Ту су пасуљ, паприкаш, пилав ,грашак, гулаш, слатки купус, мусака и кромпир пире. За преподневну смену  најчешће припремамо бурек, питу, пицу, кифле са сиром и џемом, пројару. Уз оброк, деца добијају јогурт, обично и чоколадно млеко. Имају два пута седмично слатки или воћни додатак. Од куваних јела највише се тражи пасуљ, а од оних такозваних сувих- бурек- каже шефица кухиње Јелена Максимовић.

Њој у припреми и сервирању оброка помажу стално запослене куварице Гордана Ђурић, Милена Богдановић, Лазарија Милановић, Душанка Стојановић и  Миленко Гавриловић.

                                                                                                              М.А.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest