Тара: Припреме репрезентација Карате федерације Србије

Камп Карате федерације Србије на ТариМушка селекција Карате федерације Србије

 

ОДЛИЧНО РАДИЛИ У ОДЛИЧНИМ УСЛОВИМА

Годинама долазимо на Тару у хотел Оморику где имамо врхунске услове за припреме. И овај пут максимално смо то искористили-каже директор Карате федерације Србије Предраг Стојадинов

Од 15-26. децембра на Тари су се припремале репрезентације Карате федерације Србије за предстојећа такмичење на међународној сцени. Били су ту кандидати за сениорску мушку и женску репрезентацију, као и кандидати за мушку и женску репрезентацију млађих сениора, јуниора и кадета.

Камп КФС на Тари
Женска селекција Карате федерације Србије

-Припреме сениорских репрезентација трајале су 12 дана, а осталих седам. Тренинге у катама водили су Иван Куневски и Немања Глишић, а у борбама Горан Шћепановић и Мирко Пузовић. Први наш наступ у 2019. години биће крајем јануара у Паризу у Премијер лиги која се бодује за Олимпијске игре. Европско првенство чека нас у мају. Млађе селекције радиле су под надзором селектора Миленка Ордагића и Саше Савића. Оне ће почетком фебруара ечествовати на Европском превенству у Данској. За време трајања нашег зимског кампа на Тари, посетио нас је и први човек Карате фередације Србије Славољуб Пипер. Годинама долазимо на Тару у хотел Оморику где имамо врхунске услове за припреме. И овај пут максимално смо то искористили-каже директор Карате федерације Србије Предраг Стојадинов.

КАМП  Карате федерације Србије на ГТари
Вредно се радило два пута дневно

Осим тренинга, одржавана су едукативна предавања из тренажне технологије и других значајних најновијих сазанања из области каратеа.

-Рад се одвијао два пута дневно, а нашло се места и за едукативна предавања.  Имали смо добру 2018. годину па желимо да таква , ако може, и још боља, буде 2019. Подестићу да имао првакињу света сениорку Јовану Прековић, првакињу Европе, млађу сениорку Марину Радичевић, вицешампиона Европе Стефана Јоксића, медаљу са Олипијаде за младе коју је донела Ивана Перовић. Сениорска екипа у борбама донела је бронзану медаљу са Европског првенства –истиче председник Едукационе комисије Страхиња Тепавчевић.

О учешћу млађих селекција на Еврпском првенству у Данској национални селектор Миленко Ордагић каже:

Тара-Карате - Камп КФС
Селектор Миленко Ордагић

-Добро смо се припремали па очекујем да дамо максимум у Копенхагену. Конкуренција ће бити изузетно јака па је тешко прогнозирати докле ће догурати наши представници.

За разлику од уздржаног селектора Ордагића, Ивана Перовић је пуна оптимизма.

-Биће то моје треће учешће на Европском првенству. Очекујем једну од медаља. Највише оптимизма има млађа сениорка Марина Радичевић. Она очекује да ће поновити успех са претходног Европског првенства и освојити златну мадељу.

ПЕТОРО ИЗ  ОМЛАДИНЦА

У кампу Карате федерације Стрбије на Тари било је и пет представника Карате клуба Омладинац из  Бајине Баште. Они конкуришу за састав млађих државних репрезентација, кадетске, јуниорске и оне у којој су млађи сениори.

-Припреме су одрадили Јован Његић, Анђела Ивановић, Огњен Печеница, Марија Ковачевић и Валентина Вуковић. Због обавеза на факултету, изостала је Дајана Мочевић. Настављамо рад у кубу, а 8.јануара идемо на регионалне припреме у Крагујевац где ће учешће узети сви наши представници који су били на Тари, и још десетак других  чланова Омладинца који су добили позив да иду на те припреме-каже тренер Миленко Ордагић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest