Пашина Раван: Бивши ђаци помажу школу

Бивши ђаци поклонили компјутер својој школи на Пашиној РавнииКомпјутер за школу на Пашиној Равни од бивших ђака

Издвојено одељење ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица,  на Пашиној Равни за време овогодишње Дечје недеље добило је на поклон компјутер. Дародавци су три бивша њена ученика, Видоје Лазаревић, Данко Прокић и  Момир Баратовић који раде у Швајцарској. Поклон је уручио Видоје Лазаревић.

Директор школе уручио захвлницу Видоју Лазаревићу
Захвалница Видоју Лазаревићу од директора школе Рада Јездића

–  Имали смо контакт са директором школе Радом Јездићем приликом недавне замене столарије на школи у Пашиној Равни и тада смо обећали да ћемо поклонити један компјутер. То смо испунили. Планирамо да идуће године купимо још један. Драга ми је школа у којој сам завршио четири разреда основне школе. Иначе, радим у Швајцарској пуне три деценије- каже Видоје Лазаревић.

Пре двадесет година већа група мештана Пашине Равни, која привремено ради у Швајцарској, сакупила је 3,5 хиљада швајцарских франака и утрошила их у набавку наставних средстава за потребе пашиноравске школе.

У име Месне заједнице Пашина Раван дародавцима је захвалио њен председник Љубиша Баратовић.

-Добро је што наше село има школу, у многима те установе су затворене. Трудимо се да омогућимо што боље услове за рад ученицима и њиховим учитељицама Драгани Марић и Јелени Ракић. Планирамо да урадимо бољу расвету у учионицама и поставимо керамичке плочице  у ходнику. Део деце превози се до школе. Чине то родитељи, а гориво им обезбеђује општина Бајина Башта преко АБ Ракете. За ученике од 4-8. разреда обезбеђен је свакодневни аутобус до Рогачице. Ђаци се превозе бесплатно захваљујући општини. Месна зејдница има добру сарадњу са школом у Пашиној Равни и директором ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица Радом Јездићем у чијем саставу је наша школа- вели председник Љубиша Баратовић.

Поклон од бивших  ђака школи у Зарожју-на Пашиној Равни
Школа на Пашиној Равни

Дародавцима је захвалио и директор школе Раде Јездић.

–  Ово је леп гест бивших ученика на челу са Видојем Лазаревићем. Имамо још таквих примера  у матичној школи и у издвојеним одљеењима у Бачевцима. Јасику, Оклецу, Гвосцу и Љештанском. Иначе, ОШ  “Стеван Јоксимовић“ има 246 ученика, од тога их је 156 у матичној школи у Рогачици. У Бачевцима их је 68 где школа ради као осморазредна. На Пашиној Равни има 11 ученика, у Гвосцу седам, Оклецу 16 и по два у Јасику и Љештанском. Добром сарадњом са месним заједницама, локалном самоуправом и надлежним министарством, ми смо у последње две године заменили комплетну столарију на свих седам школских зграда. Урађено је доста на постављању нових кровова, водоводној и канализационој мрежи. Последња активност везана је недавно прикључење школе на новозграђени водовод у Бачевцима.Трудимо се да све школе имају одговарајућа савремена наставна средства и у томе успевамо. Све то, заједно са примерним радом наших просветних радника, утиче да школа бележи добре резултате на такмичењем из наставних и ваннаставних предмета од општинског до републичког нивоа – истиче директор Раде Јездић.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest