Издвојено одељење ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица,  на Пашиној Равни за време овогодишње Дечје недеље добило је на поклон компјутер. Дародавци су три бивша њена ученика, Видоје Лазаревић, Данко Прокић и  Момир Баратовић који раде у Швајцарској. Поклон је уручио Видоје Лазаревић.

Директор школе уручио захвлницу Видоју Лазаревићу
Захвалница Видоју Лазаревићу од директора школе Рада Јездића

–  Имали смо контакт са директором школе Радом Јездићем приликом недавне замене столарије на школи у Пашиној Равни и тада смо обећали да ћемо поклонити један компјутер. То смо испунили. Планирамо да идуће године купимо још један. Драга ми је школа у којој сам завршио четири разреда основне школе. Иначе, радим у Швајцарској пуне три деценије- каже Видоје Лазаревић.

Пре двадесет година већа група мештана Пашине Равни, која привремено ради у Швајцарској, сакупила је 3,5 хиљада швајцарских франака и утрошила их у набавку наставних средстава за потребе пашиноравске школе.

У име Месне заједнице Пашина Раван дародавцима је захвалио њен председник Љубиша Баратовић.

-Добро је што наше село има школу, у многима те установе су затворене. Трудимо се да омогућимо што боље услове за рад ученицима и њиховим учитељицама Драгани Марић и Јелени Ракић. Планирамо да урадимо бољу расвету у учионицама и поставимо керамичке плочице  у ходнику. Део деце превози се до школе. Чине то родитељи, а гориво им обезбеђује општина Бајина Башта преко АБ Ракете. За ученике од 4-8. разреда обезбеђен је свакодневни аутобус до Рогачице. Ђаци се превозе бесплатно захваљујући општини. Месна зејдница има добру сарадњу са школом у Пашиној Равни и директором ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица Радом Јездићем у чијем саставу је наша школа- вели председник Љубиша Баратовић.

Поклон од бивших  ђака школи у Зарожју-на Пашиној Равни
Школа на Пашиној Равни

Дародавцима је захвалио и директор школе Раде Јездић.

–  Ово је леп гест бивших ученика на челу са Видојем Лазаревићем. Имамо још таквих примера  у матичној школи и у издвојеним одљеењима у Бачевцима. Јасику, Оклецу, Гвосцу и Љештанском. Иначе, ОШ  “Стеван Јоксимовић“ има 246 ученика, од тога их је 156 у матичној школи у Рогачици. У Бачевцима их је 68 где школа ради као осморазредна. На Пашиној Равни има 11 ученика, у Гвосцу седам, Оклецу 16 и по два у Јасику и Љештанском. Добром сарадњом са месним заједницама, локалном самоуправом и надлежним министарством, ми смо у последње две године заменили комплетну столарију на свих седам школских зграда. Урађено је доста на постављању нових кровова, водоводној и канализационој мрежи. Последња активност везана је недавно прикључење школе на новозграђени водовод у Бачевцима.Трудимо се да све школе имају одговарајућа савремена наставна средства и у томе успевамо. Све то, заједно са примерним радом наших просветних радника, утиче да школа бележи добре резултате на такмичењем из наставних и ваннаставних предмета од општинског до републичког нивоа – истиче директор Раде Јездић.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest