Трећи Дрински математички куп: Основци из Зворника најбољи математичари

Учесници Дринског математичког купаУчесници Дринског м,атематичког купа у Бајиној Башти

 

Др Војислав Андрић и др Милан Живановић на отварању такмичења

Трећи Дрински математички куп за oсновце, кога  је овог викенда по трећи пут организовало Друштво математичара из Бајине Баште окупио је осам основних школа са обе стране Дрине. У такмичењу младих математичара учествовале су школе из Зворника, Љубовије, Вишеграда, Лознице, Скелана, Братунца, као и обе школе из града домаћина. Све учеснике овог занимљивог надметања је поздравио др Милан Живановић, председник бајинобаштанског Друштва математичара, а отворио га је др Војислав Андрић председник Друштва математичара Србије. Основна школа „Свети Сава“, са својом директорком Маријаном Лукић, још једном се доказала као добар домаћин.

У екипном пласману највише успеха су имали основци из ОШ „Свети Сава“ из Зворника који су сакупили 266 бодова. Друго место са 218 бодова заузела је ОШ „Свети Сава“ из Бајине Баште, а треће основци из школе „Кадињача“ из Лознице са 208 бодова. Даље следи ОШ „Рајак Павићевић“ из Бајине Баште, „Петар Враголић“ из Љубовије, „Вук Караџић“ из Братунца, „Вук Караџић“ из Вишеграда и „Мајор Коста Тодоровић“ из Скелана.

Утврђивање резултата

У појединачној конкуренцији ученика петих разреда победила је Андреа Крњић из ОШ „Свети Сава“ из Бајине Баште са 70 бодова, друга је била Емилија Танасић из Братунца, а трећа Соња Томић из Љубовије.  Међу шестацима најбоља је била Теодора Радека из ОШ „Рајак Павићевић“ из Бајине Баште са 90 бодова, друго место је освојила Ива Живановић из ОШ „Свети Сава“ из Бајине Баште, на трећем месту је Лазар Петковић из ОШ „Свети Сава“ из Зворника. Веома добар резултат је остварио Његош Видовић из ОШ „Свети Сава“ из Зворника, који је победио у конкуренцији ученика седмих разреда са 98 бодова. Друго место је освојила Милица Јовичић из ОШ „Кадињача“ из Лознице, а треће Бојан Спајић из ОШ „Вук Караџић“ из Братунца.

Најбољима подељене награде

Најуспешнији на Трећем Дринском купу био је Вељко Богдановић, ученик осмог разреда ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије. Он је једини међу свим такмичарима имао 100 бодова. Друго место међу осмацима освојио је Тадија Матић из ОШ „Свети Сава“ из Зворника, а треће Михаило Миличић из ОШ „Свети Сава“ из Бајине Баште.

-Такмичење је протекло у најбољем реду, без икаквих примедби. Задовољан сам одзивом школа, али се надам да ће их већ следеће године бити више. Основци са обала Дрине су показали да знају математику – истакао је др Милан Живановић, председник Друштва математичара из Бајине Баште.

 

                      Текст и фото:  Обрад ДОДИЋ

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest