Републичка такмичења за основце и средњошколце: Ена и Стефан други у Србији

ЕНА САВЕЉИЋ СА МИРЈАНОМ ЈОВАНОВИЋ И МАРИЈАНОМ ЛУКИЋЕна Савељим са професорима
Стефан Николић са професорком Горгином Ђурић

Минулог викенда одржана су Републичка такмичења из српског језика и географије. Представници општине Бајина Башта имали су лепе резултате. На надметању из српског језика у Тршићу Ена Савељић, ученица осмог разреда ОШ “Свети Сава“ освојила је друго место са 19 од могућих 20 бодова. Њу је припремала наставница Мирјана Јовановић.

На истом такмичењу своје  представнике имала је и ОШ “Рајак Павићевић“. Кристини Давидовић, Мирјани Милинковић и Тодору Петровићу, ученицима седмог разреда, фалио је бод за треће место. Татјана Баштовановић имала је 16, а Анђела  Јеринић 14 бодова. Њихов ментор је професорка Весна Јекић.

– Поносни смо на успех наше ученице Ене Савељић. Сваке године бриљантна је на такмичењима из наставних предмета, али и на свим другим. Бити други у Србији је резултат за поштовање – каже Маријана Лукић, директорка ОШ “ Свети Сава“.

Татјана Баштовановић са професором Јаном Кунчаком

У Тршићу су се из српског језика такмичили и средњошколци. Ученик четвртог разреда Гимназије „Јосиф Панчић“ Стефан Николић са 18 бодова заузео је друго место. Његош Николић, ђак првог разреда, освојио је треће место са 17 бодова. Мајди Савељић недостајао је бод за треће место. Солидне су биле Ђурђина Васиљевић и Јована Кадијевић. Гимназијалке су припремале професорке Наташа Савић и Горгина Ђурић.

-Задовољан сам наступом у Тршићу и другим местом. Пре тога победио сам на Књижевној олимпијади Србије у Сремским Карловцима. Хвала професорки Горгини Ђурић на помоћи коју ми је пружала током мојих гимназијских година. Ови резултати су ми улепшали растанак са средњом школом- вели Стефан Николић.

На тамичењу из географије Татјана Баштовановић, ученица седмог разреда ОШ “ Рајак Павићевић“ за освојена 82 бода добила је похвалу. Пошто је учествовала и на такмичењу из српског језика, омогућено јој је да оба теста истог дана ради у Тршићу. Њен предметни наставник је професор Јан Кунчак.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest