Јубиларни 20. Тара опен турнир у каратеу: Такмичарима Омладинца 28 одличја

Сребрна медаља кадетској ката екипи ОмладинцаКадети КК Омладинац у катама
Такмичари показали квалитетан карате

У организацији Карате куба Омладинац и под покровитељством општине Бајина Башта , 26. маја у Градској хали одржан је 20. јубиларни турнир Тара опен на коме су учешће узела 43 клуба и око 500 такмичара из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Прво место припало је КК Борац из Чачка, друго КК  До кан из Горњег Милановца, а треће  КК Жељи ипон из Сребренице. Организатор КК Омладинац, као домаћин турнира, није бодован за клупски пласман.

Уводну реч пред отварање турнира дао је председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер.

Момчило Петровић, Миленко Ордагић и  Славољуб Пипер

-После фудбала, карате спорт у Србији је најбројији. Ево, једна релативно мала средина, као што је Бајина Башта, има одличан клуб и већ 20. година успешно организује овај турнир под називом Тара опен. Огромна је заслуга за све то првог човека клуба,  једног од државних селектора Миленка Ордагића. Наравно, ту је велики допринос вишеструког државног првака и освајача медаља са евроспских и светских такмичења Недељка  Ордагића и њихових сарадника тренера Небојше Богдановића и Весне Филиповић. Желим да Омладинац још много, много година буде овако добар организатор и да постиже још боље резултате-рекао је Славољуб Пипер.

Пригодан програм извели чланови КУД „Миленко Топаловић“

Ово је била прилика да КК  Омладинац уручи захвалнице већем броју предузећа, установа и појединаца који су помагали да Тара опен буде један од највећих  у Србији. Уручио их је Миленко Ордагић. Међу добтница су и наша два новинара-уредника, Ратомир Блануша и Милан Андрић.

Захвалница ТО- Тара Дрина за допринос у организовању турнира

Учеснике турнира, у име општине Бајина Башта, поздравио је, и отворио га, Ненад Лечић, члан Општинског већа задужен за спорт. Потом је сплет игара извело КУД „Миленко Топаловић“.

Уз то, што је био успешан организатор, КК Омладинац истакао се и у такмичарском делу где су његови представници освојили  28 медаља, по десет златних и сребрних и осам бронзаних.

Освајачи златних медаља су: Јован Његић(2), а по једну су освојили Лука Ђокић, Миленко Глигић, Анђела Ивановић, Валентина Максимовић,  Огњен Печеница, Јана Печеница, Маша Селинић, Лука Симић. Сребром су се окитили:  Огњен Јокић, Марко Ковачевић, Јана Павловић, Сара Радовановић, Нина Росић, Богдан Спасић, Анасатасија Ивановић, Лука Лукић, кадетска женска  екипа  у борбама и катама у којима су биле Анђела Ивановић, Валентина Максимовић, Татјана Максимовић, Кристина Петковић, Валентина Тадић, Маја Додић, Николина Ковачевић. Бронзану медаљу су освојили Алекса Илић, Сара Филиповић, Ивана Лукић, Давид Марковић, Кристина Петковић, Димитрије Спасић, Нађа Станковић, Лука Симић.

                                                                           Текст и фото: М.Андрић

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest