Радови на поправци путева у МЗ Бушинско Поље
Изглед поправљеног пута у засеоку Бушно

У Месној заједници Бушинско Поље, насталој после трансформисања Месне заеднице Рача, у току су радови на поправљању путева. Изводи их Јавно комунално предузеће „12.септембар“ из Бајине Баште.

-Последње кише задале су нам доста главобоље јер су на више места оштетиле сеоске путеве. Највише су страдали у засеоку Бушно где  је пут био у прекиду. Обратили смо се општини Бајина Башта и она нам је одмах изашла у сусрет тако да ћемо санирати све оштећене путеве. Захвални смо председнику Радомиру Филиповићу на подршци. Он је са сарадницима дошао да види како теку радови. Бушно има 15 домаћинстава. Има и младих, у школу нам иде пет ученика. Ово је леп крај. Препознали су га и људи са стране, нарочити из Новог Сада, па су овде подигли три викендице. Ускоро ће их бити и више. Наше нове комшије су одушевљене овим крајем одакле пуца прелеп поглед на Дрину и њено приобаље. После поправке путева требало би да се позабавимо са обезбеђењем довољних количина квалитетне воде за пиће- каже Благоје Караклић из Бушног.

За само дан и по машине комуналаца у Бушном су поправиле пут у дужини од једног километра,  прочистиле постојеће и прокопали нове канале. Сада се поправља други крак истог пута дуг километар. Он води ка манастиру Рачи.

Зоран Марјановић, Благомир Караклић и Радомир Филиповић

На траси пута за Бушно затекли смо и председника Месне заједнице Бушинско Поље Зорана Марјановића. О наредним плановима Марјановић је рекао:

-Следи нам  поправка пута од Бушног до Чучковића. Ту треба поправити оштећења на асфалтном коловозу у дужини од 1,4 километра. У самом Бушинском Пољу радиће се тротоар поред пута који иде од Бајине Баште ка Перућцу у дужини од два километра. Радићемо и на продужетку јавне расвете до Лукова.

МИЛИОН ЕВРА  ЗА ПУТЕВЕ У СЕЛИМА

Ових дана све је подређено пословима везаним за Дринску регату и Дан општине, али пуном паром ради се на поправкама путева у више месних заједница.

-То је тачно. Радове изводи наше ЈКП „ 12.септембар“ са својим машинама. Чим завршимо радове у МЗ Бушинско Поље, претходно смо то урадили на 50 километара у Бесеровини и интервенисали на два путна правца у Вишесави, крећемо са поправљањем асфалтних путева у свим месним заједницама. Најпре ћемо ићи у Гвоздац где су обављени сви послови пре асфалтирања. Хоћемо да ставимо у функцију целокупну асфалтну мрежу на подручју општине.  За то смо определили  средства од око милион евра- каже председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић.

                                                                               Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest