со-бајина-башта-800x445

Осма седница Скупштине општине Бајина Башта, заказана за 25. септембар, одложена је јер владајућа већина није имала кворум, а опозициони одборници нису улазили у салу, неколико њих било је ипсред улазних врата. Најпре је председник Скупштине општине Младен Лукић констатовао да се у сали за седнице налзи 22 одборника владајуће коалиције. По пословнику о раду овог органа дата је получасовна пауза. Ни после ње није се променио број присутних одбворника. У таквој ситуацији Лукић је одложио седницу и рекао да ће нова бити заказана са истим дневним редом и да ће сви одборници бити обавештени о датуму њеног одржавања. Владајуће већина у СО Бајина Башта није имала кворум за рад јер су изостале одборнице Гордана Баштовановић и Мира Савић.

Прва из здравствених разлога, а друга се налази на ђачкој екскурзији.

М. Андрић

У нашу редакцију су стигла три реаговања политичких организација које преносимо у целости:

 

Reagovanje OO SPS Bajina Bašta

 

Саопштење за јавност поводом данашње неуспеле скупштине општине Бајина Башта.

Као прво морамо да нагласимо да данашња седница није одржана због недостатка кворума владајуће гарнитуре.
Као друго дотични су показали да нису способни ни после три месеца да скупе скупе већину у локалном парламенту.
Као треће велико је питање да ли ће то више и успети с обзиром да истиче рок од три месеца за одржавање скупштине, тј. њиховом бруком и срамотом се испуњава законски услов за распуштање скупштине општине и расписивање нових локалних избора а што ћемо од надлежног министарства и тражити.

Чињеница је да се нагомилано незадовољство и неповерење унутар владајуће коалиције као и самог СНС- а прелива и на локални парламент, што се данас и показало.

И поред покушаја нечасних радњи председнице општине и њој блиских људи (разговори о „убеђивању“ и трговини са опозиционим одборницима), тај план није успео из простог разлога што дотични мере људе према себи, али часни људи за разлику од њих не дозвољавају себи да пристану на такве понуде!

Захваљујући свим здраво мислећим људима у нашој скупштини,овакав план је пропао и на видело су изашли сви проблеми и незадовољства.

Докле ће нас то довести видећемо у наредном периоду а нама остаје да даљњим радом и указивањем на нагомилане проблеме доведемо до бољег, ефикаснијег и поштенијег рада локалне самоуправе, наравно без тренутно водеће гарнитуре.

ОО СПС Бајина Башта

 

Поштовани,

У наредним редовима дајемо саопштење за јавност:

СНС више нема већину. Принудна управа једино решење!

Седница Скупштине општине Бајина Башта заказана за 25.09.2023. године није одржана услед недостатка кворума за рад.

На локалним изборима одржаним пре само годину дана, коалиција окупљена око СНС коју је чинило 7 странака, освојила је 47 % гласова Бајинобаштана. Постизборним инжењерингом та мањина је конституисала већину у локалном парламенту и од тада су грађани Бајине Баште таоци професионалних дизача руку за усвајање штетних и често злонамерних одлука.

Зато се градски Трг реновира 4 године, зато немамо метар уређене плаже, зато имамо суфицит буџета, зато је извршење буџета на крају септембра испод 50%, зато пси луталице шетају градом, зато возимо слалом улицама Бајине Баште и зато ове јесени предшколаца има 60 по групи!

Изневерена предизборна обећања су се после само годину дана прелила са грађана  и унутар коалиције. Нису више само грађани обманути, обманути су и људи који су се нашли на листи, људи који су им извојевали оних 47 %. За неке одборнике се легализују бесправни квадрати, за друге се шаље општинско возило да их вози на одмор, због трећих се не учествује на лицитацији да би се некретнине купиле испод сваке цене, а за то време део њихових одборника и комшија – гласача  гази блато до својих кућа,  неки немају воду ни канализацију у 21 веку, а трећима се депонија доводи на кућни праг. Баш до сеоског гробља и малињака.

Због свега овога СНС данас није успео да обезбеди присуство 23 одборника  седници Скупштине, иако сами имају 24 одборника. Лажи се у животу увек обију о главу ономе ко лаже, а у политичком животу бумеранг се много брже враћа и одборничка група Урош Ђокић –  уједињени за победу Бајине Баште је решена да им помогне да се удаве у свом блату, нипошто да се ваља са њима.

Са колегама из опозиције, поднећемо захтев министарству управе и локалне самоуправе да се у Бајиној Башти уведе принудна управа,јер је актуелна власт показала да 90 дана не може да организује седницу Скупштине општине,  а таоци ове неспособности су грађани Бајине Баште. Управо овај вид неспособности општинске власти да организује нормалан политички живот Закон предвиђа као разлог за распуштање локалног парламента и ми такав епилог видимо као једини начин за излазак из кризе у коју нас је СНС увукао.

У име одборничке групе уједињени за победу Бајине Баште

Урош Ђокић

 

Reagovanje OO Zdrava Srbija

Саопштење за јавност

За данас заказана Скупштина Општине Бајина Башта није одржана. Владајућа већина није успела да обезбеди потребну већину за нормалан рад и функционисање локалног парламента.

Руководство Општине је показало сву немоћ поред доказане некомпетентности.
Очигледно је да ни одборници владајуће већине не могу више да подрже рад људи којима ни на крај памети није интерес Општине и нашег града.

Oчекујемо распуштање Скупштине општине и расписивање локалних избора ради провере легитимитета ових људи.

ОО Здрава Србија
Бајина Башта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest