Најуспешнији у пројекту Баш тај корак

Канцеларија за младе из Бајине Баште организовала је пригодну свечаност 14. маја у сали Скупштине општине Бајина Башта поводом завршетка активности  у пројекту“ Баш тај корак“ кога су осмислили бајинобаштански гимназијалци. Пројекат је био победник у конкуренцији 15 градова  па је награђен са 250. 000 динара. Координатор пројекта је Немања Јовановић  -Пројекат је имао за циљ да подстакне наше суграђане да се што више крећу  пешачењем или уз помоћ бицикла. Организовали смо такмичење које је трајало 21 дан. У том периоду поставили смо 12 паркинга за бицикле на територији наше општине .  У пројекту су, уз мене, још учествовали Анђела  Јеринић, Александра Секулић и Александар Миловановић – каже Немања Јовановић. Током трајања активности највише корака направио је  Стефан Симић. Он их је имао милион и осамдесет девет хиљада. Следе Виктор Аврамовић, Милица Ђокић, Бојан Аврамовић и Душан Радивојевић.

Аутори пројекта "Баш тај корак"
Аутори пројекта „Баш тај корак“
Петар Нешковић и Немања

-Презадовољни смо свим оним што нам је донео пројекат“ Баш тај корак“. Најуспешније у акцији наградили смо бициклом са пратећом опремом, електричним тротинетом, ваучером за куповину спортске опреме, крстарењем  Дрином бродом „Гризли“ и пансионом у  хотелу „Оморика“. Тим који је сачинио пројект награђен је четвородневним боравком на Охридском језеру – каже координатор Канцеларије за младе Петар Нешковић, помоћник председника општине за спорт, омладину и туризам. Награђени су и Рада Тадић, професорка Гимназије “Јосиф Панчић“ и Марко Васић  из ВЕБ медија. Начелница општине Зорка Радојичић координатору Канцеларије за младе Петру Нешковићу уручила је пригодну мајицу.

– Радо сам се укључио у пројекат. Дневно сам правио око 52 хиљаде корака ходајући и трчећи до села, на трим стази и тренинзима. Хвала пројектном тиму и Канцеларији за младе. Једва чекам неке њихове  нове пројекте – вели победник у акцији „Баш тај корак“  Стефан Симић.

Свечаности је присуствовала и пројектна менаџерка из асоцијације младих из Београда Маја Рубин, Милица Лукић и Александар Остојић.

– Свака част пројектном тиму из Бајине Баште. У Србији је направљено много пројеката. Овај под називом „ Баш тај корак“ је сигурно  међу најбољима. Позивам младе да праве пројекте и да се укључују у што већем броју приликом њихове реализације- каже Маја Рубин.

Маја Рубин, Јелица Лукић и Александар Остојић
Маја Рубин, Милица Лукић и Александар Остојић

Текст и фото: М.Андрић

ПОМОГЛИ АКЦИЈУ

У реализацији пројекта и обезбеђењу награда  помоћ су пружили ЈКП 12. септембар, Национални парк Тара,  Комисија за безбедност саобраћаја, Таратурс, Војна установа Тара, Гимназија „Јосиф Панчић“, Техничка школа, ТО Тара- Дрина и  Установа Култура.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest