Награђени ученици школе из Костојевића

Дан ОШ“ Душан Јерковић“ Костојевићи обележен је 15. маја. Био је то њен 135. рођендан. За ту свечаност припремљен је леп програм, а додељена  су  признања ученицима и наставницима који су имали добре резултате на разним школским такмичењима. Захвалнице је добило неколико грађана који су на разне начине помагали рад школе. Осим запослених и ученика, на свечаност су дошли пензионисани просветари костојевачке школе, директор ОШ“ Рајак Павићевић“, Драган Јовановић, директорка ОШ“ Свети Сава“„Маријана Лукић, директори Гимназије „Јосиф Панчић“ и Техничке школе Јован Ђурић и Ненад  Михаиловић, начелница Општинске управе Бајина Башта Зорка Радојичић, помоћник председника општине Петар Нешковић.Detalj iz programa

-Школа у Костојевићима основана је 1888. године. Статус осморазредне добила је после Другог светског рата. И сада има исти статус. У саставу школе је и осморазредно издвојено одељење у Злодолу и четвороразредне школе у Јакљу, Јеловику и Заглавку.  Број ученика се стално смањује. Тренутно их има 52. Поводом Дана школе организовали смо литерарни и ликовни конкурс на тему „Моја школа“ – каже директорка ОШ“ Душан Јерковић“ Костојевићи Гордана Леонтијевић.

За одличне резултате награђени су наставници  Ана Обрадовић, Биљана Масал, Горан Катанић и Александар Максимовић. За успех на такмичењима књигама су награђени Катарина Марковић,  Марија Димитријевић, Невена Секулић, Андреа Лукић, Милица Чолић, Марко Милосављевић, Тамара Глигоријевић, Невена Секулић, Јована Петронијевић, Јелена Николић,  Борис Тешић, Радисав Тодосијевић, Лазар Митровић, Александар Лукић, Лука Пајић. Најуспешнији на ликовном конкурсу били су Невена Секулић,  Катарина Марковић, Андријана Словић, а на литерарном  Огњен Бошковић, Андријана Пантелић, Невена Секулић. Награда за највише прочитаних књига припала је  Милици Чолић. Похвалу је добила Анђела Игњатовић за најоригиналнији приказ своје школе.

Награђени наставници костојевачке школе
Награђени наставници костојевачке школе
Гости на Дану школе у Костојевићима
Гости на Дану школе у Костојевићима

-Захваљујем се директорки Гоци Леонтијевић на позиву да дођем на Дан школе у којој сам провео скоро читав радни век радећи као наставник историје и географије  и директор. Драго ми је да школа наставља са добрим резултатима –каже Србо Јовановић.

Текст и фото: М.Андрић

СЕЋАЊЕ НА ВИОЛЕТУ

Пре шест година преминула је млада професорка физичког васпитања Виолета Радовановић, радница школе из Костојевића. Виолета није заборављена. У њену част сваке године одржава се фудбалска утакмица између репрезентација костојевачке и рогачичке школе. Овај пут више успеха имали су гости. Победили су са 10:0.Успомену на Виолету евоцирала је наставница Љиљана Масал.

Detalj sa utakmice Kostojevici- Rogacica

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest