Фото: Матица српска

Десетог маја 2023. године, у Матици српској одржан је први програм у оквиру сарадње Општине Бајина Башта и Матице српске – представљање манифестације „Ћирилична баштина” која се одржава сваке године, последње недеље у мају, у Бајиној Башти. Присутне су поздравили: проф. др Драган Станић, председник Матице српске, и Весна Ђурић, председница Општине Бајина Башта.

нОВИ САД мАТИЦА СРПСКА-

О манифестацији „Ћирилична баштина” говорили су: Синиша Спасојевић, председник Организационог одбора „Ћириличне баштине” и Милован Јездић, директор Установе „Култура”. Др Исидора Бјелаковић, редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду и секретар Одељења за књижевност и језик Матице српске, упознала је публику са историјским значајем ћирилице, а потом и представила идеју научног скупа који ће се ове године одржати у оквиру манифестације „Ћирилична баштина”.

Протокол о сарадњи између Општине Бајина Башта и Матице српске потисан је са циљем унапређења квалитета књижевног, уметничког и образовног рада кроз деловање у оквиру заједничких пројекатa, као и неговања ћирилице и српског језика, историје и културе српског народа на територији општине Бајина Башта.

Програм је снимљен и може се погледати у видео-архиви сајта Матице српске.

Извор: Матица српска

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest