Признање ККС : Кајакашки клуб Дрина најбољи у спусту

"Дани кајака" - проглашење најуспешнијих у 2018.

Кајакашки савез Србије на традиционалном „Дану кајака“ у свечаној сали хотела „Мажестик“, прославио је још једну успешну годину и наградио најуспешније у 2018. години и поставио амбициозне планове за предстојећу годину.

На „Дану кајака“, награђени су и науспешнији у протеклој години у неколико категорија. Најуспешнији у категорији слалома је клуб Ибар из Краљева, у категорији спуста најбољи су били такмичари Дрине из Бајине  Баште, док је најуспешнији клуб у категорији спринт Зорка из Шапца.

КК Дрина Бајина Башта
Најбољи клубови у 2018. години: Додела пехара
КК Дрина најбољи клуб у спусту у 2018.
КК Дрини, најуспешнијем клубу у спусту пехар Кајакашког савеза Србије

Председник Кајакашког савеза Србије, Мирко Нишовић, није крио задоволљство завршеном сезоном:

„Имам ту част што из године у годину у децембру могу да кажем да је година била успешна. У 2018. наши репрезентативци освојили су 24 медаље на великим међународним такмичењима у свим узрасним категоријама. То нам с правом даје самопоуздање да ће се и у наредним годинама наставити низ одличних резултата. Иза нас је и још једно успешно одржано међународно такмичење. На овогодишњем Европском првенству за сениоре угостили смо више од хиљаду такмичара из 40 земаља и за организацију смо добили највише оцене Европске асоцијације, али и свих тимова који су се такмичили на Ади Циганлији“, нагласио је у поздравном говору Нишовић.

Председник Кајакашког савеза Србије, Мирко Нишовић, доделио је захвалнице институцијама и појединцима чија свесрдна подршка је помогла да Европско првенство за сениоре буде најбоље организовано такмичење: Министарству за омладину и спорт, Олимпијском комитету Србије, Граду Београду, Анти-допинг агенцији, Заводу за спорт, ЈП Ада Циганлија, али и осталим савезима и медијима.

Председник Нишовић је нагласио и да су такмичари већ почели припреме за наредну сезону:

„Како то увек бива, нема времена за одмор јер је пред нама предолимпијска година која је увек најтежа и у августу 2019. нас очекује борба за визе за Олимпијске игре у Токију. Наши момци и девојке већ су почели да раде пуном паром како би врхунац сезоне дочекали у најбољој форми и успели да изборе што више места у олимпијском тиму“, нагласио је Нишовић.

  Извор: Званични сајт  Кајакашког савеза Србије

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest