Захвалнице добровољним даваоцима крви- свечаност , Црвени крст

Црвени крст општине Бајина Башта уприличио је у својој сали  малу свечаност поводом 11. маја, Националног дана давалаца крви на којој је начелница општине Бајина Башта Зорка Радојичић уручила признања  онима који су крв дали 10,20 и 35 пута. Пре почетка свечаности одата је пошта минутом ћутања Оливери Ђуровић, дугогодишњој активисткињи Црвеног крста и недавним жртвама у Београду и Младеновцу.Црвени крст - свечаност 02

-Према упутству Црвеног крста Србије ми смо ову свечаност организовали скромно у затвореном простору. Претходно смо 8. маја обележили  Светски дан Црвеног крста. Сада је у току  акција “ Пакет за новорођене бебе“. За све бебе рођене у време Недеље Црвеног крста припремљени су пакети у сарадњи са Патронажном службом Дома здравља „ Евелина Хаверфилд“. Ове године поделили смо 105 признања  добровољним даваоцима крви којих је око хиљаду у нашој општини. За прво и пето давање признања смо послали на кућне адресе. Свим даваоцима  упућујем честитку са жељом да драгоцену течност што живот значи дају још дуго година – казала је Љиља Матић, секретар Црвеног крста Бајина Башта.

Акције давања крви организују се сваког месеца. Поред тога  ту су и две  годишње акције у средњим школама као и више акција које организују Црквена општина Бајина Башта, Полицијска станица и месне заједнице.

Уручење захвалница добровољним даваоцима крви 04

Уручење захвалница добровољним даваоцима крви 03

За 10 давања признања су добили  Стефан Јовановић, Драган Ранковић,  Милан Тешић, Милица Тешић, Милан Ђуричић, Славко Благојевић, Драган Радичевић и Душан Јелисавчић.  Дарко Стефановић, Миломир Тешић, Владан Баштовановић и Милош Нешовић признања су добили за 20 давања крви. Добитници признања за 35 пута дату крв су Александар Гавриловић, Илија Рађен, Жељко Илијашевић, Дејан Злопорубовић, Драган Тришић, Ненад Костић и Мирољуб Матић.

ОД  НАЧЕЛНИЦЕ ТОРТА

Све присутне  на овој свечаности пријатно је изненадила начелница општине Бајина Башта Зорка Радојичић, активисткиња Црвеног крста. Она је донела велику торту.  –  Ово је јединствен пример  у нашој пракси да је неко  из општине дошао са поклоном и то купљеним од својих пара. Сви смо јој се захвалили од срца и уједно добро засладили  – истиче Љиља Матић, секретар Црвеног крста општине Бајина Башта.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest