Скелани- Дрина- порибљавање- пастрмка

Спортско риболовачко друштво“ Младица“ из Сребренице  убраја се међу најуспешнија у Републици Српској, по многима и у целој Босни и Херцеговини. Једна од активности је настојање да се Дрина што више обогати рибљом млађи. Обично се то чини два пута годишње. У ову реку лепотицу  убацује се најчешће млађ поточне пастрмке и липљана. Последње порибљавање обављено је 10. маја ове године.  -Дугујемо велику захвалност нашем донатору  Институту за водопривреду „ Јарослав  Черни“ из Београда. Прошлог септембра обезбедили  су нам средства за куповину 12 хиљада комада млађи поточне пастрмке, а овај пут за још 7,5 хиљада исте млађи коју традиционално набављамо  у Еко зони „ Угарски брзаци“ из Кнежева – каже Златан Марчета, председник  СРД“ Младица“ из Сребренице.5 - (Скелани- Дрина- порибљавање- пастрмка

 

 4 (Скелани- Дрина- порибљавање- пастрмка

Порибљавање је обављено на делу Дрине код Петриче, Бујаковића и Скелана. Величина  рибље млађи је између 10 и 15 сантиметара. Према речима рибочувара Јасмина Салиховића,  млађ је нешто крупнија па ће се лакше прилагодити  новим условима.

2 (Скелани- Дрина- порибљавање- пастрмка

Skelani 3 - (Скелани- Дрина- порибљавање- пастрмка

Порибљавање је пратио водопривредни инспектор из Сребренице Љупко Малешевић  као и представник те општине  Бранислав Којић, задужен за спорт и културу.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest