Пре неколико дана у Министарству финансија Републике Србије потписан је уговор о прекограничној сарадњи општине Бајина Башта и општина из Босне и Херцеговине Вишеграда и Хан Пијеска. Захваљујући томе, те три општине добиће укупно 735 хиљада евра. Од тога општини Бајина Башта, односно Јавном комуналном предузећу „12. септембар“, као носиоцу посла, припашће око 400 хиљада евра.
-Припремни послови за реализацију уговора су почели. У плану је куповина два камиона смећара, једног од 15, а другог од седам кубика носивости. Прекогранична сарадња омогућиће нам да набавимо и два трактора дуплака са одговарајућим прикључцима. Тако је створена могућност да се селектовање отпада обавља и у сеоским срединама на подручју наше општине. Са новом механизацијом имаћемо знатно боље услове да се бринемо о чувању и заштити животне средине- каже директор ЈKП „12. септембар“ Дејан Филиповић.
Општина Бајина Башта има одличне резултате на нивоу Србије кад је у питању селектовање отпада. Бајинобаштански комуналци тиме се баве више година.
-Добијена средства омогућиће нам да почнемо са пилот пројектом формирања компостишта. Биће то прилика да се позабавимо и производњом органског ђубрива компоста од одређене врсте отпада- истиче директор Филиповић.
                                                                                              Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest