Lomljenje slavskog kolaca

У просторијама Општинског одбора СРС, бајинобаштански радикали и знатан број симпатизера странке су на пригодан начин прославили страначку славу Света Три јерарха – Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог. Славској свечаности су присуствовали и председник општине Радомир Филиповић као и челници других општинских политичких организација.

Molitva uz slavsku svecu i zito
Молитва уз славску свећу и жито

Славски обред су служили свештеници Цркве Светог Илије из Бајине Баште Милинко Лукић и Владимир Малешевић, а славски колач су изломили домаћини славе, Урош Нешковић и Мирослав Нешковић. Домаћини су се својски потрудили да све присутне угосте на богатој трпези.

Општински одбор СРС је основан 1990. године. За три деценије свога политичког деловања бајинобаштански радикали су редовно имали велику подршку чланства и симпатизера, а у доброј мери су задржали некадашњу популарност. Увек су имали запажен број активиста и одборника у саставу Скупштине општине, два савезна и два републичка посланика, једног министра у републичкој влади и једног заменика министра. Из редова бајинобаштанских радикала двојица челника ове странке били су и председници општине Бајина Башта.

 

О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest