Бајина Башта, ОШ Свети Сава

 

На основу Закона  о основама система образовања и васпитања и Закона о локалној самоуправи, око 10 процената буџета општине Бајина Башта за 2020. годину потрошиће се за потребе основних и средњих школа на њеном подручју. Тачније, основне школе добиће  69,6 милиона динара за материјалне трошкове и обезбеђење њиховог редовног функционисања. Од тога ОШ „Свети Сава“ треба да добије 25,8 милиона динара, ОШ „Рајак Павићевић“ 19,5, ОШ  Стеван Јоксимовић“ Рогачица 14,7  и ОШ „ Душан Јерковић“ Костојевићи  9,4 милиона динара. Средства се одобравају са циљем да се обезбеде прописни услови за васпитно- образовни рад са децом у основним школама и унапреди квалитет образовно-васпитног процеса.

За исте сврхе средњим школама, са циљем да се обезбеде прописни услови за образовно -васпитни рад и усклади образовање са потребама тржишта, припашће  26,4 милиона динара. За Техничку школу намењено је  15,1, а за Гимназију  „Јосиф Панчић“ 11,3 милиона динара.

Средства за плате свих запослених у основним и средњим школама  обезбеђује надлежно Министарство Републике Србије.

Предшколска установа Невен у 2020. години располагаће са укупно 111,4 милиона динара. Од тога из  буџета општине Бајина Башта добиће 100 милиона и 500 хиљада динара.

                                                                                                        М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest