Дечје одељење Библиотеке

Народна библиотека „Милош Требињац“ из Бајине Баште важи за једну од најбогатијих са књигама у Златиборском округу. Њен тренутни фонд је достигао цифру од 78.347 књига.
-У 2018. години набавили смо 1.393 књиге. То је нешто мање од плана јер смо их мање добили од Министарства за културу. Наша општина издвојила је средства за куповину 462 књиге. Имамо три одељења која користе читаоци. Ту су одељење за одрасле, децу и завичајно одељење. Осим тога у нашој читаоници корисници имају могућност да прочитају дневне листове Политику, Вечерње новости, Блиц, Данас и Спортски журнал. Од седмичних издања ту су НИН, Глорија и Политикин забавник, Светосавско звонце. Имамо и један број периодичне литературе везане за српски језик- каже директорка Народне библиотеке „Милош Требињац“ Рада Сарић.

Рада Сарић, директорка Библиотеке "Милош Требињац"
Директорка Библиотеке Рада Сарић

Библиотека има осам запослених који опслужују нешто више од 2.700 чланова. Чланарина на годишњем нивоу износи 200 динара. За ученике и студенте она је бесплатна.

-Имамо два дана у години када пружамо могућност бесплатног учлањења. За 8. март то право могу да искористе припаднице лепшег пола, а 23. априла, на Светски дан књиге, уписнина је бесплатна за све- истиче директорка Рада Сарић.

Народна библиотека „Милош Требињац“  успешно је организовала више књижевних вечери. Посебно је била занимљива промоција књиге Веселина Џепетовића “ Српско срце Јоханово“. Током претходне године било је више радионица као што је „Радионица за јавни наступ“  која је трајала три месеца. За 8. март организована је радионица „Емоционалне интелигенције“. У оквиру издавалаштва најзанчајнији је четврти број „Кипријановог кладенца“ кога припрема Књижевни клуб „Бајина Башта“. Библиотека је била успешан домаћин општинске смотре рецитатора са које су најбољи одлазили на окружну смотру.

-Заједно са Установом Култура приређени су говори о Јовану Дучићу под називом „Последња песма“.  Имали смо организоване посете библиотеци  од стране  градских школа и Предшколске установе Невен- вели директорка  библиотеке Рада Сарић.

  М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest