Учесници такмичења из географије

 

У такмичењу из географије учествовало је 8 основаца из три основне школе, није било представника  ОШ “ Свети Сава“. Код осмака  остварени су одлични резултати. Три ученика имала су довољно бодова за прво место, два за друго и два за треће. Прва места припала су Ирени Тешић, Татјани Баштовановић ( ОШ “ Рајак Павићевић“) и  Милану Марковићу ( ОШ“ Душан Јерковић“, Костојевићи). Припремали су их професори Јан Кунчак и Марко Николић. Друга места заузели су Рајаковићевци Нађа Ђокић и Павле Кадијевић предвођени професором Јаном Кунчаком, а трећа Сузана Марјановић, Невена Марјановић ( ОШ „ Стеван Јоксимовић“, Рогачица). Рогачичанке је припремала професорка Марија Максимовић. Међу седмацима нико од три такмичара није имао довољно бодова за прво место. Друго је припало  Мирјани Милошевић, треће  Ђорђу Петровићу из ОШ“ Рајак Павићевић“. Мирјану је припремала  Силвана Штрбац, а Ђорђа Новак Марковић. Домаћин такмичења била је школа из Костојевића.

Историчари су се такмичили у школи из Рогачице. Код петака тест су решавала само три ученика  ОШ “ Свети Сава“. Ниједан није имао довољно поена за једно од прва три места. Код шестака, од четири такмичара, два су имала потребан број поена за треће место. То су Ђорђе Димитријевић (ОШ “ Свети Сава“ и  Радоје Митровић (ОШ“ Рајак Павићевић“). Ментори су им  Родољуб Арсенијевић и  Весна Џекулић. Међу пет седмака друго место заузео је Вук Јакић ( ОШ „Свети Сава“). Трећа места  освојили су представници те школе Александра Секулић, Андрија Злопорубовић и Лука Вукајловић. Све ученике припремао је Родољуб Арсенијевић. У конкуренцији осмака  такмичио се само ученик  ОШ “ Свети Сава“  Огњен Печеница. Он је сакупио довољно бодова за друго место. Његов ментор је Родољуб Арсенијевић.

Домаћин такмичења из биологије била је ОШ“ Рајак Павићевић“. Код ученика 8. разреда прво место освојила је Ирена Тешић (ОШ“ Рајак Павићевић“). Ментор јој је била Драгица Борањац. Друго место припало је Анђели  Ђокић из рогачичке школе. Њу је припремала Вера Лукић. Треће место заузела је Нађа Ђокић ( ОШ“Рајак Павићевић“). Водила ју је Весна Ристић. Константин Селинић  из ОШ“ Рајак Павићевић“ био је најбољуиу конкуренцији седмака. Његов ментор је Тихана Пурић. На друго место пласирала се Кристина Давидовић из исте школе. Ментор јој је Ирена Јакић. Ученик истог ментора Дарко Мијаиловић  освојио је треће место.

 

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest