Кајак кану , првенство Србије, Бајина БаштаКајак кану , првенство Србије, Бајина БаштаКајак кану , првенство Србије, Бајина Башта

У организацији Кајакашког свеза Србије и техничку подршку  КРСХ Савска оаза из Београда , последњег јулског  викенда, у Бајиној Башти одржано је  екипно и појединачно Државно првенство, дисциплина  класик , у кајаку и кану на дивљим водама , у свим категоријама. Велики успех остварио је КК Дрина из Бајине Баште освојивши прво место у генералном пласману клубова са 133 бода. Другопласирани КК Ибар из Краљева заостао је  46 бодова. – Поновили смо прошлогодишњи успех са доста подмлађеним тимом нашег клуба.  Очекујемо добре резултате и у спринту и одбрану првог места у конкуренцији клубова које освајамо узастопно у последњих неколико година. Честитам нашим представницима на овом првенству уз велику захвалност њиховом тренеру неуморној Јелени Кнежевић- каже председник КК Дрина Рајко  Миливојевић коме највише помаже Милутин Лукић, секретар  клуба и члан Управног одбора Кајакашког савеза Србије.

Кајак кану , првенство Србије, Бајина Башта
Кајак кану , првенство Србије, Бајина Башта

У конкуренцији пионира  К1 Виктор Деспотовић освојио је прво место.  Андрија Цветановић друго, Павле Милутиновић пето, Алекса Обрадовић шесто, Лазар Деспотовић седмо. Истакле су се и пионирке Уна Лукић, Софија Миливојевић, Невена Стојановић, Нина Милутиновић пласманом на прво, друго, шесто и осмо место.Трио Деспотовић,  Обрадовић, Цветановић победио је у тимској трци 3 пута К 1. И пионирке су у истој дисциплини  победнице. За екипу су наступиле Лукић, Стојановић и Миливојевић.Кадети су имали нешто скромније резултате.  Матеји Лукићу припало је прво , Науму Вељановском   осмо, Луки Чолићу  девето,  Алекси Митровићу једанаесто, Давиду  Стојиловићу дванаесто, Павлу Лукићу четрнаесто место. Врло добре резултате оствариле су кадеткиње Сара Ђурђић и  Ивана Јеремић.  Сари је припало друго, Ивани треће место. У тимској трци 3 пута К 1 кадетска екипа  Вељановски,Чолић, Митровић освојила је треће место. Четврто је припало екипи М.Лукић,  Станојловић, П. Лукић. У јуниорском узрасту  Богдан Ђурић стигао је на циљ  трећи, Вељко Чолић  пети.

У кану дисциплини Ц2  пионирска посада Уна Лукић- Софија Миливојевић  била је победник. Посади Мина Милутиновић- Невена Стојановић  припало је друго место. У мушкој конкуренцији  посада  Виктор Деспотовић- Андрија Цветановић  попела се на највишу степеницу победничког постољу. А посада  Алекса Обрадовић- Павле Милутиновић изборила је друго место.   У кадетској конкуренцији  посада Матеја Лукић- Павле Лукић пласирала се на прво место, а посада  Лука Чолић-Алекса Митровић на друго. Посади Наум Вељановски- Давид Станојловић припало је треће место. Јуниор Богдан Ђурић  победник је у категорији Ц1, Вељко Чолић био је други. Никола Миловановић изборио се за друго место у сениорској конкуренцији

М.Андрић

ГЕНЕРАЛНИ ПЛАСМАН КЛУБОВА

  1. КК Дрина Бајина Башта 133 бода
  2. КК Ибар Краљево 87
  3. КК Чачак 68
  4. КРК 25. мај Београд 20
  5. КРСХ Савска оаза Београд 13
  6. ККК Медицинар Краљево 10
  7. КК Зорка Шабац 10
  8. ККМНК Београд 6
  9. КК Студеница Ушће 4
  10. КК Забрежје Обреновац 0 бодова

СОФИЈА ДРУГА У ОБРЕНОВЦУSofija Milivojevic na pobednickjom popstolju u Obrenovcu

Леп успех имала је Софија Миливојевић у такмичењу на мирним водама одржаном у Обреновцу у оквиру  четвртог кола Мини кајак лиге. Освојила је треће место у трци К1 на хиљаду метара у узрасној категорији 2012. годиште. Следеће такмичење, на коме ће учествовати КК Дрина је је Балканско клупско првенство у Северној Македонији. Одржаће се од 16 -20.августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest