23. седница ОВ: Плажа у Перућцу у новом руху

ByББ ГЛАС

29. јануар 2024.
ОВ 23 . седницаОВ 23 . седница ОВ 23 . седница

Дневни ред  данашње 23. седнице Општинског већа (29. јануар)  био је врло обиман,  са укупно 24 тачке.На почетку седнице  усвојен је  нацрт Одлуке  о изменама и допунама Одлуке о месним заједницама на територији општине Бајина Башта и Одлука о покретању поступка  давања у закуп непокретности у јавној својини  општине непосредном  погодбом. Именова је и комисија која  ће тај поступак спровести.

Весна Ђурић, председница Општине и ОВ
Весна Ђурић, председница Општине и ОВ

Већници су подржали иницијативу Туристичке организације Тара –Дрина за измештање постојеће понтонске  плаже у Перућцу  јер треба на истом месту да се гради нова. Радови би требало да почну у марту. Изводиће их највероватније ЈКП 12. септембар и то у две фазе. Нова понтонска плажа у Перућцу  биће, како је речено,  функционалнија и лепша од постојеће.  Усвојени су планови  инспекцијског надзора  у 2024. години, план јавних набавки  и набавки за које се законом не примењује  за Општинску управу, председника општине и  и Скупштину општине. Подржан је  извештај о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине у прошлој години и програм коришћења средстава за текућу годину.

Већници подржали предлог о корекцији цена за воду
Већници подржали предлог за корекцију цена за воду

Надзорни одбор ЈКП 12. септембар упутио је ОВ захтев за повећање цене воде за домаћинства, правна лица, школе и установе. Веће је одлучило да то усвоји. Нoве цене по кубику за домаћинства износиће 95, за школе 65,45 а правна лица 105 динара без  ПДВ-а. Донет је закључак о расписивању  конкурса за расподелу  средстава  буџета општине за 2024. годину  намењених  дотацијама невладиним организацијама и удружењима. Именована је  комисија за спровођење конкурса.  Такође је  донет закључак о расписивању конкурса  за избор пројеката  из области културе  за 2024, годину. Именована је и комисија  која ће спровести тај поступак.

Текст и фото : М.Андрић

ОСТАВКА ГЛАВНОГ УРБАНИСТЕ МИЛОША ЈЕЛИСАВЧИЋА

Већници су донели  Решење о констатовању  престанка  дужности главног урбанисте општине Бајина Башта Милоша Јелисавчића, дипломираног архитекте. Он је поднео оставку у писменој форми наводећи да су разлози  личне природе. Осим тога, Јелисавчић је дао оставку на чланство у 10 разних комисија. У напомени писане оставке навео је да остаје  председник Комисије за планове  за усвајање урбанистичких планова чија израда је у току. Уједно се одрекао накнаде за рад у тој комисији и затражио да она иде у хуманитарне сврхе.

УВЕЋАНА ПОМОЋ МИЛАНУ ЂУКАНОВИЋУ

Центар за социјални рад  „Бајина Башта“ дао је предлог Општинском већу да се  увећа новчана помоћ Милану Ђукановићу  која му је потребна за лечење. Функције његова оба бубрега су отказале па три пута седмично иде на дијализу.  Стање се погоршало па је неопходна трансплантација бар једног бубрега. За ту операцију у Белорусији потребно је сакупити око 100 хиљада евра. Веће је донело одлуку да се у те сврхе издвоје средства у висини пет просечних зарада што износи 433,5 хиљада динара, како је и предложио Центар за социјални рад.

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ АЛЕКСАНДАР АЦО АКСЕНТИЈЕВИЋ“

Фудбалски клуб Вишесава намерава да половином фебруара ове године организује меморијални турнир у малом фудбалу “Александар  Ацо Аксентијевић“. Он је био дугогодишњи спортски радник, председник ФК Вишесава, једно време и ФК Слога. Преминуо је изненада прошле године  у моменту када је био одборник Скупштине општине Бајина Башта.  ФК Вишесава упутила је захтев  Општинском већу да помогне одржавање турнира са 500 хиљада динара. Приликом дискусије, Дејан Тимотијевић, већник задужен за спорт, предложио је да се одржи Меморијални турнир, али не у малом фудбалу, већ у великом са четири екипе. О тој идеји разговараће се са ФК Вишесава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest