И СПОРТИСТИ ПОМАЖУ МИЛАНУ ЂУКАНОВИЋУ

ByББ ГЛАС

28. јануар 2024.
Помоћ 7- ђУКАНОВИЋПомоћ 7- ђУКАНОВИЋПомоћ 7- ђУКАНОВИЋ

У акцију прикупљања средстава за трансплантацију бубрега у Белорусији Бајинобаштанину Милану Ђукановићу,бившем полицајцу, учеснику у борбама на Косову и Метохији против албанских терориста, укључили су се и спортисти града на Дрини. Иницијатива је потекла од некадашњег фудбалера Љубише Вујичића. Он је са групом пријатеља  организовао утакмицу у малом фудбалу која је одиграна  28. јануара у Градској хали. Уместо улазница, публика је убацивала новчане прилоге  у кутију  постављену на улазу. На тај начин око 900 гледалаца дало је укупно 430 хиљада динара у фонд за лечење Милана Ђукановића.

Помоћ 6 (ђУКАНОВИ

-Хвала свима који су подржали ову акцију.  Ми смо саставили две екипе у којима су били виђенији фудбалери из бајинобаштанског краја  на челу са бившим голманом Партизана и репрезентације Радишом Илићем.  Пуно хвала Милану Ланету Јовановићу који је даровао фудбалску лопту са његовим потписом, потписом Милоша Красића, Милана Степанова и Андрије Калуђеровића. Она  иде на лицитацију са почетном ценом од 20 хиљада динара. Никола Максимовић приложио је свој дрес у коме је наступао за државну репрезентацију. И он ће бити на аукцији са почетном ценом од 25.000 динара. Утакмици је присуствовао и Милан Ђукановић са супругом– каже Љубиша Вујичић.

Помоћ 5 (ђУКАНОВИЋ

3 (Помоћ (ђУКАНОВИЋПомоћ 2 - ђУКАНОВИЋ

Помоћ 7- ђУКАНОВИЋ

Пре почетка утакмице, КУД Јелек извео је на паркет 70 својих чланова који су одиграли неколико кореографија и добили пуно аплауза. Потом је Недељко Стаменић представио све играче из екипе „Зелени“ и „ Црвени“ након чега су судије Милија Печеница и Јован Јевтић означили почетак утакмице у којој су победу однели  „Зелени“. Било је 7:5. Прво полувреме припало је „Црвенима“,имали су резултат од 3:2.Помоћ 9 (ђУКАНОВИЋ

Головима Божића „Црвени“ су повели са 2;0. Ђорђевић и Живановић  поравнали су резултат . Максимовић је  био стрелац трећег гола за „ Црвене“.Новим голом Живановића на почетку другог полувремена „  Црвени су повели са 4:2. После тога су попустили па је противник  головима Тарабића, Илића и Јашића  повео са 5:4.  Живановић  је донео изједначење у 36. минуту.  У финишу  Јашић и Илић  доносе победу „Зеленима“.

Помоћ 4 (ђУКАНОВИЋ

Помоћ 8 (ђУКАНОВИЋ

На полувремену на видео- биму  виђене су поруке подршке Милану Ђукановићу од више, углавном садашњих и бивших спортиста, међу којима су били Милан Лане Јовановић,  Дејан Петковић Рамбо, Саша Илић, Никола Максимовић Лидија Стојкановић, Андријана Тришић, почасни грађанин Бајине Баште  Јован Мемедовић. Три дечака пуцали су пенале  голманима Радиши  Илићу  Дејану Голубовићу и тако освојили вредне награде Туристичке организације Тара – Дрина. Били су то  Његош Ђокић,  Вукашин Петронијевић и  Огњен Маријановић

Текст и фото : М.Андрић

САСТАВИ ЕКИПА

За „Зелене“ су играли :  Деран Голубовић, Денис Илић, Милан Милановић, Душан Јанковић, Вук Ђурић, Дејан Тарабић, Владимир Јашић и Милун Божић. Дрес „ Црених“ носили су : Радиша Илић, Дејан Ђорђевић, Ђуро Вујић,  Иван Максимовић, Владимир Лазић, Богдан Милошевић, Дејан Тимотијевић и Лазар Живановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest