Наставак 4. седнице СО

Четврта седница Скупштине општине Бајина Башта биће упамћена као маратонска.. Почела је 23. децембра у 10 часова и трајала све до 22 сата и 30 минута када је  прекинута. Њен наставак  заказан је за  данас – 27. децембар. Друго њено полувреме било је знатно краће, трајало је четири часа.

Маратонска 4. седница СО

У њеном наставку навише се говорило о тачки дневног реда којом је било планирано да се донесе Одлука о приступању  отуђења  из јавне  својине општине Бајина Башта  парцеле  број 1691/3 КО Бајина Башта- Реч је о парцели познатој под називом „Задружна ливада“. Доста опозиционих одборника излазило је за говорницу и предлагало да се та парцела не отуђује. Представници владајуће већине  истицали су да је то добро за Бајину Башту да не стоји онако бескорисно наглашавајући да је почетна цена  400 хиљада евра, пре три године  била је само 50 хиљада, да се купац мора држати свих урбанистичких решења којима је планирано да се ту сагради спортско-рекреативн центар са базенима. Најупорнији међу опозиционим одборницима били су  Слободан Давидовић, Дејан Млађеновић, Борис Јовановић , Горан Марић и Иван Марковић. Мало изненађење за одборнике скупштинске већине било је излагање њене одборнице Гордане Баштовановић која је затражила да се поменута тачка дневног реда одложи.

Председница општине Весна Ђурић у свом образлагању те тачке дневног реда истакла је да је претходни заинтересовани купац. Фирма Роломатик,  одустао  због економске неисплативости. Нагласила је да је ово само иницијатива и да ништа није дефинитивно.  У једном моменту одборник Слободан Давидовић  почео јој  је добацивати у време њеног говора. Умешао се председник СО Младен Лукић тако што је дао паузу.. После повратка са паузе, председница општине наставила је да говори.

-Повлачим спорну тачку дневног реда без икаквог притиска  и предлажем да се формира радна група  од свих странака које чине Скупштину општине и да она понуди најбоље решење за Бајину Башту..Опозициони одборници Михаило Марковић, Борис Јовановић и Слободан Давидовић похвалили су одлуку председнице.  Давидовић је казао да је то права ствар и да је председница показала како треба да се брине о Бајиној Башти и грађанима.

И тачка дневног реда која се односила на  доделу једнократне  новчане  накнаде за новорођену  децу и новчану  накнаду  за незапослене  мајке породиље  на подручју општине Бајина Башта разматрана је уз учешће више одборника.  На одобравање је наишао предлог Оливере Ђуровић да се оформи тело  од представника свих партија  које ће да више брине о начинима подстицања повећања броја новорођенчади.

Одборник Бранко Тешић
Одборник Бранко Тешић

Усвојена је и одлука  о организацији  и функционисању Цивилне заштите на територији општине. Одборник Бранко Тешић изразио је сумњу у способност предложених лица  најодговорнијих за деловање Цивилне заштите.  Одборници су прихватили предлог Општинског већа да се за директора Туристичке организације Тара- Дрина именује, на период од четири године, Милан Ђурић, дипломирани економиста из Бајине Баште.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest