Школи достављен део опреме

У оквиру пројекта Општине са нула отпада, а у складу са потписаним споразумом између Гимназије „Јосиф Панчић“ и  Инжењера заштите животне средине 19.01. и 20. 01. у гимназији је одржана радионица за наставнике и ученике на којој су упознати са могућностима коришћења опреме у оквиру ваннаставних и наставних активности, коју је школа добила у оквиру пројекта, а састоји се од дробилице за пластику (шредера) и бризгача за пластику (инјектрора).

Гимназија 02

Првог дана је одржана теоријска обука за 23 ученика друштвено-језичког и природно математичког смера, а обуци су присуствовале и професорке Тања Радовановић (Хемија), Александра Ђурић Караклић (Биологија), Рада Тадић (Грађанско васпитање). Радионицу је водио представник Инжењера заштите животне средине Никола Глуваковић и ангажовани експерт у овој области. Радионица је трајала сат и по времена.

Другог дана је одржана практична обука за исте учеснике. Поред представника Инжењера заштите животне средине, радионицу су водили и представници компаније Polyhedra d.o.o. Београд, који су задужени за набавку и инсталацију опреме. Они су представили рад бризгача за пластику (инјектрора), а у фебруару је договорено достављање другог дела обуке и приказивање читавог процеса рециклаже пластике.

Гимназија 04

Пројекат „Општине са нула отпада“ финансира Европска унија у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија Босна и Херцеговина 2014 2020. са циљем постизања дугорочне ресурсне ефикасности у сектору управљања отпадом.

Кроз примену заједничких акција базираних на принципима нула отпада и циркуларне економије, пројекат настоји да ојача друштвено-економски развој у прекограничним подручјима између Србије и Босне и Херцеговине, кроз пример шест пилот општина: три у Републици Србији (Владимирци, Крупањ и Бајина Башта) и три у Босни и Хецеговини (Високо, Илијаш, Сарајево Центар).

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest