Марко Марјановић на такмичењу у КиниМарјановић на такмичењу у КиниМарко Марјановић на такмичењу у Кини

Kајакаш Дрине Марко Марјановић, као члан репрезентације Србије у кајаку на дивљим водама, био је учесник Светског купа који је одржан у Kини у децембру 2019. године. Осим тога, Марјановић је учествовао и у Kина опен купу па је његов боравак у најмногољуднијој земљи трајао од 4-17. децембра.

Церемонија отварања такмичења у Кини
Церемонија отварања такмичења у Кини

У Светском купу у конкуренцији 47 такмичара Марјановић је у спринту освојио 10. место, а у класику био је 13. У Kина опен купу такмичило се 35 кајакаша из више земаља. У спринту Марјановић је заузео 7. место док се у класику пласирао на девето.

– Носим лепо искуство из Kине. Задовољан сам и резултатима јер су остварени у заиста јакој конкуренцији. Све трошкове сносио је Kајакашки савез Kине. На истим такмичењима био је и Бајинобаштанин Сретен Биљић и Новопазарац Ален Тахировић са селектором Србије Славишом Стајовићем. У наредној години чекају ме бројна такмичења. Ту је Европско првенство за млађе сениоре у Словенији и Евро купови. Одржаће се и Светско сениорско првенство у Америци, али због недостатка средстава, кајакаши Србије неће учествовати. Имаћемо и домаће првенство. Настојаћу да се добро припремим уз савете мога дугогодишњег тренера Милана Мандића а ту је и сарадња са тренерима из Словеније. Очекујем да ми 2020. година буде још успешнија. Нарочито пуно очекујем од Европског првенства за млађе сениоре у Словенији – каже Марко Марјановић.

Иза овог Дрининог репрезентативца и водећег кајакаша, остала је успешна 2019. година. Био је првак Србије у класику и вицепрвак у спринту. Од шест кола Евро купа учествовао је у три. У Македонији је заузео треће место, у Словенији шесто, а у Немачкој  17. У укупном пласману припало му је 6. место. Његово клупски друг Матија Веизовић пласирао се на пето, а Марко Јовић на седмо место. На Европском првенству за сениоре, одржаном у Словенији, заузео је 24. место. На Светском првенству за млађе сениоре у Бања Луци био је 16. Марјановић је био учесник и на два маратона. У Словенији  је на циљ стигао други, а у Чешкој десети.

МАРКО МАРЈАНОВИЋ, кајакаш Дрине и репрезентативац у кајаку на дивљим водама
Марко Марјановић

–  Поменуо бих и успех тима Дрине на сениорском првенству Србије у трци 3 x K1 где је био победник. У њему су уз мене били Марко Јовић и Матија Веизовић – истиче Марко Марјановић.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest