ФК Слога: Председник Живковић се повлачи

Председник-ФК-Слога-Предраг-ЖивковићПредседник-ФК-Слога-Предраг-ЖивковићПредседник-ФК-Слога-Предраг-Живковић

После пет година вођења ФК Слоге, председник Предраг Живковић ,у ексклузивној изјави за ББ глас, најавио је повлачење са те функције. То ће учинити на Изборној скупштини клуба која је заказана за 15. децембар. Она ће се одржати у 17 часова у сали Скупштине општине Бајина Башта. Тада ће се бирати нови органи клуба.

– Мени је мандат председника клуба истекао. Желим да се појаве нови људи који ће моћи да боље воде Слогу од мене. Када сам дошао у Слогу, она је била практично у расулу са око 12 милиона динара дуга. Мало је шта било од млађих селекција, сениорска, без довољно играча , се налазила  при дну табеле у зонском рангу. За наредних пе година успели смо да Слога постане српсколигаш. У последње две године члан је Српске лиге Запад. Формирали смо 6 млађих селекција што нам је био један од главних циљева, јер смо желели да деца избегну улицу и здраво одрастају уз спорт. Настојали смо да сениорски тим им буде узор . Резултати сениорског тима допринели су омасовљењу клуба. Морамо знати да без средстава нема фудбала. Од општине добијамо 5 милиона, а потребно је минимум 12 милиона динара на годишњем нивоу. Клупски буџет је међу најмањима у Западној Србији. Примера ради, само за путовања на утакмице и суђење, Слоги је седмично потребно 200 хиљада динара. За све ове године, заједно са Управним одбором и спонзорима , од којих је на првом месту Хотел Цептер Дрина, успевали смо да клуб функционише – каже Предраг Живковић.

Традиција од 82 године, 240 чланова

Он истиче да општина треба више да помаже клуб који има преко 240 чланова. Највећи број од тога су деца. Слога је најстарији клуб у општини, постоји 82 године, и увек је зависио од општине. – Свима који су били уз Слогу, за време  мог мандата председника, захваљујем се и честитам им   новогодишње и божићне празнике – поручио је Предраг Живковић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest