БАЈИНА БАШТА НАЈУСПЕШНИЈА

os-rajak-pavicevic-atletikaАтлетика Бајина Башта ОШ Рајак ПавићевицАтлетика Бајина Башта ОШ Рајак Павићевиц

Окружно такмичење  из атлетике за основце и средњошколце

У Спортском центру „Браћа Милутиновић“  у Бајиној Башти одржано је окружно такмичење у атлетици у мушкој и женској конкуренцији за ученике основних и средњих школа са подручја Златиборског округа.  Међу четири основне школе у женској конкуренцији, након одржаних свих седам дисциплина, прво место припало је ОШ “ Рајак Павићевић“ из Бајине Баште са 26 бодова.  Са 17 бодова друго место заузела је ОШ “ Десанка Максимовић“ Прибој. Трећа је била  ОШ “ Владимир Перић Валтер“ из Пријепоља са 16, а четврта ОШ “ Душан Јерковић“  Ужице са 10 бодова. У мушкој конкуренцији победник је ОШ “ Свети Сава“ Бајина Башта са 16 бодва. Друга је била ОШ “ Валтер Перић“ Пријепоље са 12. Треће место заузела је ОШ „Душан Јерковић“ Ужице са 12 бодова.

У надметању средњих школа у мушкој конкуренцији учествовале су само две школе. Прво место са 11 бодова припало је Гимнизији „Јосиф Панчић „ Бајина Башта, а друго Ужичкој гимназији са 9 бодова. У женској конкуренцији Ужичка гимназија је сакупила 16 бодова и пласирала се на прво место. Следе Машинска школа Прибој са 15 и Гимназија “Јосиф  Панчић“ Бајина Башта са 11 бодова.

Пре почетка ових такмичења одржано је надметање у дечјој атлетици за ученике од 1-4. разреда уз учешће само две школе. Победила је екипа ОШ “ Рајак Павићевић“ Бајина Башта у мушкој и женској конкуренцији. Њени представници заузели су прва места у све три дисциплине, трчању на 60 метара, вортексу и скоку у даљ. Друга је ОШ “Свети Сава“ из Пријепоља. Дипломе  најбољима уручили су Бане Дивац, координатор  за школски спорт у Златиборском округу и директор Гимназије „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште Јован Ђурић.

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest