Зорана Михајловић у Бајиној Башти: Штете од поплава три милијарде динара, поправићемо све

зорана - михајловићзорана - михајловић

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са начелником Златиборског округа Бобаном Перишићем, председником општине Бајина Башта Радомиром Филиповићем и директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком клизиште у месту Овчиња код Бајине Баште. Клизиште се налази на државном путу који ову општину повезује са Ваљевом.

Михајловићева је овом приликом поручила свим грађанима Бајине Баште и Златиборског округа да све што нас као државу и друштво задеси, какав год проблем, решићемо га заједно и држава ће дати све од себе да свако клизиште, мост, пут поправи.

зорана - михајловић

“Неће нико остати одсечен од света. У овом тренутку још око 120 км путева на територији Србије је и даље непроходно због поплава. Процене су да се ради о штети од око три милијарде динара. Све што надаље будемо радили трајаће најмање 50 година, мењали смо и законе како би оно што се сада гради било обезбеђено од поплава”, рекла је Михајловићева.

Она је најавила да ће се следеће године радити тунел кроз Кадињачу, као и мост Скелани и да су за то обезбеђене гаранције у државном буџету.

“Настављамо и рад на изградњи ауто-пута ка БиХ, од Пожеге до Котромана. Учинићемо све да овај крај има оно што му је најпотребније, а то је инфраструктура, да људи могу да раде и остају да живе ту са својим породицама”, рекла је она.

Бобан Перишић изјавио је да је на територији Златиборског округа због поплава које су се десиле крајем јуна ванредна ситуација проглашена у три општине – Ариљу, Косјерићу и Бајиној Башти, те да је обиласком терена утврђено да је ситуација у Бајиној Башти најтежа.

“Обратили смо се Влади Србије. Очекујемо помоћ у гориву, како бисмо проблеме решили. Најкритичније је у селу Костојевићи, где је 900 м пута нестало, а преко 20 породица одсечено од света. Негативан је утицај пре свега на пољопривреду, јер наш народ живи од малине. Решићемо убрзо и хвала потпредседници Владе и директору „Путева Србије“ на помоћи и брзој реакцији”, рекао је он.

Председник општине Радомир Филиповић захвалио је министарки Михајловић, која се брзо одазвала позиву.

“Сами, без помоћи Владе, не можемо да се изборимо са овим недаћама. Ту нам је пре свега Министарство саобраћаја важно, као и „Путеви Србије“. Треба нам доста механизације, да све доведемо у ред и завршимо сезону малине.

Зоран Дробњак рекао је да е ова деоница бити завршена за три и по месеца.

“Чека нас озбиљан посао. Најпре ћемо урадити нови потпорни зид како би се потом и саобраћајница обновила. Треба нам месец и по дана за пројекат и још два за реализацију”, рекао је он.

                                         Извор:Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest