У Вртићу и основним школама провера знања о саобраћају

Решавање тестова у Вртићу "Невен"Решавање тестова у Вртићу "Невен"Решавање тестова у Вртићу "Невен"

 

Општинска Комисија за безбедност саобраћаја у општини Бајина Башта, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, основним школама и Предшколском установом Невен спроводи акцију под називом „Пажљивкова смотра“. Циљ акције је да се провери знање најмлађих везано за учешће у саобраћају чиме се уједно врши и њихово образовање за безбедније и лакше сналажење у саобраћајним приликама. Провера се врши путем решавања мини теста који има седам питања.

Vaspitacice su objasnile nacin testiranja
Васпитачице су објасниле начин тестирања

Решавање тестова у Вртићу "Невен"

Тестирање у Предшколској установи „Невен“

Решавање тестова у Вртићу "Невен"

-У ову акцију укључено је око 200  деце која се налазе на целодневном или четврочасовном боравку  у нашој установи. Деца код нас имају могућност на више начина на науче како се треба понашати у саобраћају. Мислим да имају солидно знање. Ово је први пут да учествујемо у акцији „Пажљивкова смотра“ – каже директорка Предшколске установе Весна Лештаревић.

Истовремено, 29. фебруара  „Пажљивкова смотра“  одржана је и у свим основним школама  на подручју општине Бајина  Башта. У њу су укључени ученици првог и другог разреда. Сваки учесник акције добио је на поклон оловку и блочић, а њихови ментори роковнике.

-Такмичења су организована на нивоу школа. Тестови ће бити достављени Агенцији за безбедност саобраћаја  на преглед.  После тога уследиће Акција “ Пажљивкова смотра““ на општинском и окружном нивоу. Њен завршетак је на републичком нивоу. Намера  је да ова својеврсна смотра,  везана за намлађу популацију и саобраћа, ј постане традиционална – каже Зорица Селаковић, координатор за спровођење „Пажљивкове смотре“ у општини Бајина Башта.

                                                                                        Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest