Седница Општинског већа

 

На својој 34. седници, одржаној 27. фебруара 2020. године, Општинско веће разматрало је нацрт Решења о именовању директора Установе Култура. Једногласно је подржан предлог Управног одбора те установе, који се определио већином гласова, да се на дужност директора у наредне четири године именује Милован Јездић, мастер дипломирани инжењер пољопривреде из Бајине Баште. Јездић је дужност вршиоца директора Установе Култура обављао од 5. марта 2019. године на основу  решења Скупштине оипштине. На конкурсу је учествовала и Јасна Станковић, мастер историје уметности из Бајине Баште. Она се жалила Општинском већу, али је њена жалба одбијена.

Општинско веће усвојило је предлог Програма коришећења средстава  Буџетског фонда за заштиту животне средине општине Бајина Башта у 2020. години. У ту сврху опредељена су средства у износу од милион динара. Она ће се утрошити за  праћење квалитета ваздух и земљишта, едукацију деце предшколског и школског узраста у области заштите животне средине, спровођење активности на реализацији  обележавања значајних датума заштите животне средине, тематски ликовни и литерарни конкурс, еко квиз и еко викенд у Заовинама.

Већници су донели одлуку о одобравању средстава Дому здравља “ Евелина Хаверфилд“ која су предвиђена Одлуком о буџету општине за 2020. годину. Она ће се користити за набавку санитетског возила, типометра за ОРЛ амбуланту, стоматолошке столице са инструментима и помоћне опреме за зубну технику. Средства су такође одобрена и Црвеном крсту Бајина Башта  на име програма  народних кухиња и добровољно давалаштво крви. За наставак радова на цркви Светог Саве одобрена су 4 милиона динара, док ће црква Вазнесења Господњег из Рогачице добити милион динара. Предшколској установи Невен  опредељно је 60.000 динара за потребе израде пројектне документације.

Општинско веће именовало је Комисију за одређивање палета боја за фасаде у ужој градској зони. Њу ће чинити Милош Јелисавчић, Олгица Петровић и  Милош  Петковић.

На седници су размотрени извештаји ЈП ББ ТЕРМ и ЈКП „12. септембар“ о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања  за одређене периоде у минулој години. Усвојени су програми рада за 2020. годину  Установе Култура, Пердшколске установе Невен, Народне библиотеке „ Милош Требињац“ и Туристичке организације регије Западна Србија.

                                                                          Текст и фото: М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest