У ПЕТРИЧИ ПЛАЖА И ПРИСТАНИШТЕ ЗА ЧАМЦЕ

Уређење приобаљаУређење приобаљаУређење приобаља

На последњем километру дринске обале која припада општини Сребреница, у селу Петричи, недавно је завршено пристаниште за чамце и уређена плажа.

У поподневним сатима тог 11. септембра, врело сунце је привукло житеље Петриче и целог Подриња, од Жепе до Рогачице, да овај важан догађај свечано обележе.

Народно весеље на обали Дрине
Народно весеље на обали Дрине
Весело после завшетка плаже и пристаништа
Весело после завршетка плаже и пристаништа

Свечаност су организовали мештани овог питомог подрињског села које је тако постало препознатљиво и на туристичкој мапи Дрине. Тиме су модрозеленим таласима ове реке отпловили и злогласни таласи короне, и створили услов за право народно весеље. Сада ће и општина Сребреница коначно моћи да изађе са својом садржајном туристичком понудом на својих 56 километара најсунчанијих предела Средњег Подриња.

Надалеко чувена Дринска регата ове године је, нажалост, устукнула пред светском пошасти званом „вирус ковид 19“. Дрином и даље плове чамци са мањим посадама. Млади кајакаши Кајак клуба „Дрина“ из Бајине Баште својим снажним завеслајима буде наду у лепше „сутра“.  Туристички посленици Сребренице и Бајине Баште већ праве планове за наредну сезону. Ново пристаниште за чамце и лепо уређена плажа у Петричи биће нова понуда за све који воле Дрину, јер бољег „избора“ од избора реке Дрине за одмор и разоноду нема.

Цв. Стојкановић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest