ТШ Бајина Башта – Спортисти блистали на републичком такмичењу

Екипа Техничке школе у КладовуЕкипа Техничке школе у КладовуЕкипа Техничке школе у Кладову

Техничка школа из Бајине Баште остварила је у овој школског години сјајне спортске резултате на Републичком такмичењу за средње школе. Њен ученик Дејан Јовановић ( IV 1) постао је првак Србије у скоку у даљ. На надметању у Сремској Митровици скочио је  6,57 метара. Његов тренер Јован Ђурић каже да је Јовановићев лични рекорд ,6,7 метара и да ће убрзо достићи даљину од 7 метара. На атлетском првенству централне Србије у јуниорској конкуренцији Дејан Јовановић је заузео прво место и пласирао се на првенство Србије.

Дарко Јовановић на победничком постољу
Дејан Јовановић на победничком постољу

И мушка екипа у малом фудбалу (футсалу) Техничке школе била је одлична. Предвођена професором Бранком Стевановићем успела је да освоји 4. место на Школском првенству Србије. После победа на општинском, окружном и међуокружном такмичењу, пласирала се на републичко. У конкуренцији осам екипа подељених у две групе  Бајинобаштани су освојили друго место у својој групи. Победили су представнике Смедерева са 2:0, са екипом Лесковца одиграли су 2:2, а изгубили од Суботице са 2:3. Суботичани су победоносни гол постигли 20 секунди пре краја. Као друга у групи, екипа Техничке школе играла је утакмицу за треће место. Побеђена је од Младеновца са 3:1.

-Задовољни смо 4. местом у Србији. Уз мало спортске среће, могли смо бити и у финалу. Не памти се кад је једна средња школа из Бајине Баште остварила тако висок пласман у футсалу. Завршница првенства одржана је током два дана у Спортском центру у Караташу. Наша екипа имала је прилику и да обиће бројне знаменитости Кладова – каже професор Бранко Стевановић.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest