Трећи „Максимовић куп“ окупио 1.000 младих фудбалера

Medalje najboljima

После дводневног надметања, 15. и 16. јуна, у Спортском центру „Браћа Милутиновић“завршен је Трећи „Максимовић куп“ у коме је учествовало преко 1.000 младих фудбалера из Србије и Републике Српске. Они су били разврстани у 90 екипа узраста 2011-2017. годиште. Било је пуно лепих и резултатски неизвесних утакмица па су на некима победници добијани  тек након извођења пенала. У конкуренцији екипа 2011.годиште прво место освојила је Слога из Пожеге, друго Прибој 033, треће Црвена звезда из Ужица. Екипа Прибој 033 победник је за годиште 2012. Следе Слога Пожега и Слога Бајина Башта. Међу екипама 2013. годиште победник је Рудар из Косовске Митровице, друго је Севојно, трећа Слога Бајина Башта. Рудар је имао и најбољу екипу за годиште 2014. друга је Дрина из Љубовије,трећи ДИФ из града победничке екипе. У 2015. годишту прво место заузела је екипа  Спарта 365 из Ужица, друга је Слога Бајина Башта, трећи ДИФ Косовска Митровица.. Победник за 2016. годиште је екипа Слобода бели Ужице. Следе Јединство Путеви из истог града и Рудар из Косовске Митровице. Слобода Ужице била је доминантна и у 2017. годишту.Следе Академија Рад Беoград и Слога Бајина Башта.

Maksimovica kup - podela medalja

Иванча 3 Maksimovica kup - podela medalja 03

Слобода Ужице
Слобода Ужице
Рудар
Рудар
 Прибој 003
Прибој 003
Слога ББ
Слога ББ

– Свака част домаћину на организацији овако великог турнира и на  гостопримству. Ми смо задовољни нашим резултатима. Прибој 033 освојио је једно прво и једно друго место. Доћи ћемо и идуће године –каже тренер прибојских малишана Драган Вуловић, некадашњи играч Црвене звезде и интернационалац.

Пуно посла имала је бројна редарска служба,али је задатак обавила беспрекорно. -Настојали смо да испратимо све како треба. Није било лако јер смо имали преко 1.000 младих фудбалера и њихових тренера. Захваљујемо се на коректности учесника ове манифестације- вели Никола Јевтић, шеф редарске службе.

Текст и фото: М.Андрић

ФК МАКСИМОВИЋ ПОЛОЖИО ИСПИТ

Иван Максимовић, председник Организационог одбора
Иван Максимовић, председник Организационог одбора

Организатор „Максимовић купа“ је Фудбалски клуб Максимовић, кога је основао Иван Максимовић, покретач ове манифестације и председник Организационог одбора. -Најпре хвала свим учесницима на доласку. Захвалност дугујемо општини Бајина Башта, спонзорима и мојим бројим сарадницима без којих би било готово немогуће све ово организовати. Турнир је протекао у најбољем реду. По бројности екипа и фудбалера надмашили смо претходна два „Максимовић купа“. Посебно нам је драго што су нам поново дошли малишани са Косова и Метохије. Било их је око 120. Два прва места  говоре да су ти дечаци врло талентовани. Очекујемо да следећи турнир буде још масовнији – каже Иван Максимовић, у спортским круговима много познатији по надимку „Иванча“. Иначе, он је рођени брат рeпрезентативца Николе Максимовића.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest