Бајина Башта: Одржана 3. Породична бициклијада

ОД БАЈИНЕ БАШТЕ ДО ПЕРУЋЦА И НАЗАД

Једна лепа манифестација, коју је покренула Туристичка организација Тара –Дрина  на иницијативу Синише Спасојевића,  Породична бициклијада имала је 16. јуна своје треће издање. На простору Парка ћирилице у делу реконструисане Улице Милана Обреновића на старту се нашло преко 400 учесника. Било је ту читавих породица,али и оних појединаца. У пратњи полицијског обезбеђења и санитетске екипе Дома здравља „Евелина Хаверфилд“ бициклистички караван кренуо је до 13 километара удаљеног Перућца. Уз лагану вожњу поред реке Дрине караван је стигао перућачке речице Врело где је уприличено одмарање, окрепљење  и пригодан програм. После тога уследио је повратак истом трасом у Бајину Башту.

 

Бициклијада 5

Бициклијада 7

Међу учесницима била је и комплетна породица Владимира Ђунисијевића.

Породица Владимира Ђунисијевића
Породица Владимира Ђунисијевића
Немања Лукић са кћерком
Немања Лукић са кћерком

– Били смо породично учесници и две претходне Породичне бициклијаде. Све је ово врло лепо,забавно и рекреативно. И овај пут сам дошао са супругом и две кћерке- каже Владимир. Немања Лукић дошао је са млађом кћерком  први пут на ову манифестацију.

-Одушевљени смо првим учешћем. Хтели смо да дођемо комплетни али супруга и старија кћерка нису могле да учествују. Идући пут доћи ће и оне. Допала нам се вожња у каравану бициклиста. Похвале организатору, ма све је било добро – истиче Лукић.

Бициклијада 4 породица Александра Марјановића
Породица Александра Марјановића

Бициклијада 9

Бициклијада 10

-Породица Александра Марјановића учесник је Породичне бициклијаде од њеног почетка.-Дошли смо у пуном саставу. Уз мужа и мене, кћерке, седмогодишња Јована,трогодишња Татјана и први пут деветомесечни син Андреј. Лепо смо се провели и дружили- наглашава Невена Марјановић.

Бициуклијада 2 породица Душана Јанковича

Ову манифестацију није пропустила ни породица Душана Јанковића. -Ту су супруга и кћерка. Стални смо учесници ове лепе и за здравље корисне манифестације .Очекујем да наредних година Породична бициклијада  настави да се омасовљава – казао је Душан Јанковић.

Текст и фото : М.Андрић

ПРОМОЦИЈА РЕКРЕАЦИЈЕ

У садашњем темпу живота, рекреација је врло битна. Ова манифестација има за циљ да промовише рекреативни бициклизам,здрав начин живота,заштиту животне средине и породично дружење. Све је протекло у најбољем реду. Драго нам је да, уз бројне породице, имамо и све више деце, да манифестација полако расте из године у годину- каже Обрад Павловић  из ТО Тара- Дрина, „кормилар“ 3. Породичне бициклијаде.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest