Бајина Башта домаћин 4. фестивала ПОдрињски звуци

 

 

Ова манифестација  се по четврти пут одржава у Бајиној Башти 21. септембра

 

 

Фестивал народне  музике “Подрињски звуци“ одржаће се по 4. пут у Бајиној Башти 21. септембра у организацији Установе Култура и YУ Миди агенције. Ова јединствена манифестација у Подрињу окупља интерпретаторе народне песме са обе обале Дрине. За протекле три године „Подрињски звуци“ израсли су у један од најпрестижнијих фестивала у Србији.

–   Концепција фестивала остаје иста каква је била и на његовом почетку. Имаће три дела. У такмичарском извешће се 16 песама које су компоноване за ову манифестацију. У фолклорном прилогу фестивалу наступиће неколико изворних група и интепретатора, такође са новим песмама, а у ревијалном делу певаће више познатих певача народне песме из Србије, БиХ, Црне Горе и Македоније. Музичку пратњу традиционално обезбеђује оркестар Владимира Јовановића Шуке- каже директор фестивала “Подрињски звуци“ Властимир Безаревић.

Пријаве за фестивал пристижу. Међу првима своју песму послала је изворна певачка група “Бисери Ђетиње“ из Ужица. Она ће се бајинобаштанској публици представити новом песмом „Родна кућо, лепа ли си“.

                                                                                                                                           М.А.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest