У организацији Спортског савеза и под покровитељством општине Бајина Башта на Велики четвртак одржан је новоустановљени Куп Кока кола-Дунав осигурање у оквиру Спортских игара младих. У Спортском центру „ Браћа Милутиновић“ на теренима за мале спортове „ Петар Севић“ надметало се у малом фудбалу чак седам женских екипа и шест мушких.

Фудбалерске Луга у акцији

– Ово је први пут да се то такмичење одржава у нашем граду. Оно је  брзо постало популарно у целој Србији. Најбољи са овог такмичења ићи ће на регионално где ће представљати наш град. Очекујемо да ће ово надметање идуће године бити мала олимпијада у Бајиној Башти. Осим фудбала, Спортске игре младих имају још десетак других врста такмичења – каже Дејан Тимотијевић, представник Спортског савеза бајинобаштанске општине.

У женској конкуренцији такмичило се седам екипа. У њима углавном су биле младе чланице ОК Дрина и ОК Тара. Прво место припало је екипи „ Бајина Башта“, друга је  „Тара 1“, а трећа Дрина.

ОК Дрина имала три екипе

У мушкој конкуренцији  надметало се шест екипа. Победник је „Бајина Башта“, следе  „Партизан“ и „ Крајишници“.

-Данас је било лепо у Лугу.Тринаест женских и мушких екипа, састављених од ђака основаца, дало је све од себе у настојању да постигну што боље резултате. Најбоље екипе наградили смо медаљама – каже секретар Спортског савеза Милан Стаменић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest