Бајина Башта – Реконструкција градског трга – дан 527.

ТРГ - СТЕПЕНИШТЕТРГ - СТЕПЕНИШТЕ

Данас је 527. дан откако су почели радови на реконструкцији градског трга “Душан Јерковић” у Бајиној Башти.  Наш портал је 19. новембра 2019. године објавио информацију да су тог дана,  Мирко Живановић из фирме Бауесен из Лазаревца, којој су поверени радови, и архитекта Милош Петковић, аутор пројекта, озваничили почетак овог захтевног и обимног посла вредног око 72 милиона динара. – Динамика радова  ће зависити од подземне инфраструктурне мреже, која је велика непознаница, и временских прилика. Kоначан завршетак би требало бити до краја маја 2020. године – изјавио је тада архитекта Петковић. Непознаница  је у међувремену стигла и у виду короне и рок за завршетак радова померен је ( засад) пуних – годину дана!

Трг - радови - степениште

Радови на главном платоу се приводе крају а претходних дана  грађевинари су  били ангажовани на изливању степеништа који воде ка Комерцијалном банци, Националном парку Тара и Робној кући „Идеа“.

Према идејном решењу, које је урадио архитекта Милош Петковић, на степеништу превиђено је да се постави фонтана са више прелива који би симболизовали реку Врело и Хидроелектрану. Главни плато, који  је до сада био подељен жардињерама, биће претворен у јединствену целину у чијем ће се центру налазити  фонтана.

Портал ББ глас

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest