ФК Слога -Данас одржан први тренингДанас одржан први тренингДанас одржан први тренинг

Припреме за ново првенство у Западно- моравској зони  Слога је почела 30. јуна. На прозивку се јавило двадесетак играча међу којима је било и неколико кадета који су прикључени сениорском тиму. Стручни штаб остао је исти. То значи да је његов шеф Владимир Јашић и сарадници му Владимир Гагић и Зоран Новаковић. Од играча који су били у пролећној сезони недостају Лазар Живановић и Иван Максимовић. Живановић је отишао у Слободу из Ужица, а Максимовић је слободан играч.

Стручни штаб са председником клуба пред почетак првог тренинга
Стручни штаб са председником клуба пред почетак првог тренинга
 ФК Слога -Марљиво од старта
Марљиво од старта

–  Сви смо једва чекали да почнемо са радом после прекида активности због епидемије корона вируса. И мали смо дугу паузу која никоме није пријала. Са нама је пуно младих играча из омладинског и кадетског погона. Мислим да они имају потенцијал. Неки од њих су већ облачили дрес првотимца- каже тренер Владимир Јашић.

На питање какве су Слогине амбиције у новом првенству Јашић каже:

– Пуно фактора утицаће на наше амбиције. То ће умногоме зависити од састава наше екипе, финансијске ситуације клуба и квалитета других клубова. Надам се да ћемо успети да мало ојачамо тим и будемо конкуренти за виши ранг. После дуге паузе, првенство ће бити велика непознаница. Мислим да ће се након пет првих кола издвојити кандидати за Српску лигу. Наша је жеља да будемо међу њима.

За сада се зна да ће у редове Бајинобаштана доћи Иван Томић, некадашњи њихов бонус играч из времена кад се улазило и играло у Српској лиги. Председник клуба Предраг Живковић најављује довођење још неких играча.

– Борба за прво место за нас је нешто најнормалније. Ја и моји сарадници из управе две године се боримо да клуб ојача организационо и финансијски. Јасно је да се у виши ранг без тога не иде. Уз помоћ општине, која нас помаже у свакој ситуацији, уз помоћ спонзора и навијача очекујемо улазак у виши ранг. Клуб смо довели у ред. На томе нам могу позавидети и прволигашки клубови. Имамо једну од најбољих школа фудбала у Западној Србији. Штета је да играмо зону баш због пуно младих играча који треба да добију прилику да играју у респектабилном рангу као што је Српска лига. Познато је да Бајина Башта стално прави добре играче које узимају други. Добро би било да имамо српсколигашки ранг па да играју код нас. У плану нам је да ангажујемо неке играче за које тренер Јашић сматра да  су му потребни- истиче Живковић.

                                                                                                           М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest