ШК Бајина Башта: СКРОМАН ПРВИ ДЕО ПРВЕНСТВА

Vladimir Vasic igrac i sekretar SK Bajina BastaВладимир Васић, играч и секретар ШК Бајина БаштаVladimir Vasic igrac i sekretar SK Bajina Basta

Шаховски клуб Бајина Башта најављивао је да ће у првенству Српске лиге  Запад водити главну реч. Судећи према учинку у првом делу првенства, од тога неће бити ништа.  Бајинобаштански клуб је у првих пет кола, играних у хотелу „Златар“ из Нове Вароши, освојио шест бодова и заузео 8.место у конкуренцији 12 клубова. Победе су извојеване против Слануше из Ужица и Чиготе из Чајетине, а порази су забележени у игри са Слободом из Ужица, Тутином и Златаром.

-Постигли смо мање од очекивања. Недостајали су нам Зоран Милошевић и Небојша Ђоковић, али то није оправдање за скромне резултате. Преостало је да се на истом месту у новембру одигра још шест кола –каже секретар ШК Бајина Башта Владимир Васић.

На првој табли играо је  Бранко Безаревић. Он је освојио 1,5 поена из 3 партије. Владимир Васић имао је 2 поена из 5 партија на другој табли.  Исти учинак имао је Јеленко Курчубић на 4. табли.  По 2,5 поена из 5 партија освојили су Драган Мијановић на 5. и Срђан Јелисавчић на 6. табли. Резервиста Миленко Илић имао је пола поена из 2 партије. Осим ФМ Курчубића, сви остали  шахисти Бајине Баште имају титуле мајсторског кандидата.

М.Андрић

СЛОБОДА ПОВЕЛА ТРКУ

На челу табеле налази се  Слобода из Ужица са 15 бодова. Следе: Тутин са 12,  ШК Рокада Варварин са 11, Жупа Александровац са 10, Злаатар са 9, Младост Сјеница, Крушевац,,Бајина Башта са по 6, Чарапани Крушевац са 5, Чигота са 3, Гоч Врњачка Бања са 3 и Слануша без бодова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest