Са данашњег заседања одборника СО Бајина БаштаСа данашњег заседања одборника СОСа данашњег заседања одборника СО Бајина Башта

На 20. седници Скупштине општине Бајина Башта, којом је председавала председница тог органа Весна Ђурић, потврђен је мандат одборнику Милошу Божићу из Обајгоре са изборне листе Kоалиција: Александар Вучић – Србија побеђује.

Нови одборник СНС-а Милош Божић
Нови одборник СНС-а Милош Божић

У кратком образложењу Божић је рекао да је дао оставку на дужност председника Управног одбора Центра за социјални рад. Председница СО и секретар општине Радина Рајаковић констатовали су да је тиме стечена могућност за потврђивање одборничког мандата Милошу Божићу. На ту дужност ступио је уместо одборнице Милице Додић са исте изборне листе којој је мандат престао пре истека времена на који је изабрана. Божићев мандат ће трајати до наредних избора.

После усвајања дневног реда, који је имао 13 тачака, почео је рад Скупштине општине са 36 присутних одборника међу којима су поново били одборници из опозиције. Готове све тачке дневног реда, у име предлагача, појаснила је начелница Општинске управе Јелена Филиповић. О свакој се дискутовало, осим о тачкама 7 и 10 које су се односиле на разматрање Одлуке о погребним делатностима и о разматрање Закључка о прихватању Извештаја о степену усклађеноsти планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈKП Дубоко Ужице за  првих  девет месеци 2019. године. Одборници су све остале тачке прихватили уз краће дискусије па је седница завршена за непуна два сата. Одборници су усвојили предлог Одлуке о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину на територији општине Бајина Башта о чему је ББ глас опширније писао у новембарском броју.

Detalj sa 20. sednice SO Bajina Bašta

Јелена Филиповић, начелница Општинске управе
Јелена Филиповић

Одборник Владо Радовановић истакао је да је та тачка дневног реда представљала за њега новину и питао је да ли постоји могућност да се утиче на њу, с обзиром да се ради о Закону о порезима.

– Из излагања начелнице Јелене Филиповић схватио сам да постоји нека мања могућност при обрачуну вредности некретнине. Хајде да то искористимо. Неприродно је да једне године имате увећан порез троструко у односу на претходну – казао је Радовановић.

На 30. седници одборници су донели Одлуку о отуђењу непокретности из јавне својине  општине Бајина Башта и именовала Kомисију за спровођење поступака отуђења непокретности јавним надметањем. У њој су Јелена Филиповић, председник Kомисије, Марко Марковић и Јелена Тошић, чланови. Прихваћена је Информација о усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈKП ББ ТЕРМ и ЈKП „12. септембар“ Бајина Башта за период 1.4. – 30.6. 2019. године. Уједно је  дата сагласност на измену и допуну Програма пословања ЈKП „12.септембар“ за текућу годину.

Текст и фото: М. Андрић

УЛИЦА ЗА ДЕСПОТА ЛАЗИЋА?

Одборник Зоран Раковић приликом постављања одборничких питања и давања предлога, у писаној форми доставио је предлог, потписан од 39 грађана да се садашњој Улици Радничког батаљона да име Деспота Лазића. Сагласност су потписом дали и родитељи недавно преминулог Деспота.

„Наш Деспот, као наш мали комшија, је нас ујединио у хуманости и доброти и обавезао да такви останемо и у будућности“, каже се у иницијативи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest