Седница ОВ: Траже се локације за трансфер станицу и гробље

18. седница ОВ Бајина Башта18. седница ОВ18. седница ОВ

Скупштини општине, Општинском већу и председнику општине Бајина Башта писменим путем се обратио директор ЈКП 12. септембар Дејан Филиповић.

– Обраћам  вам се писаним путем јер досадашњи  усмени разговори нису дали резултат. Разлог обраћања је решавање питања локације Сабирног центра , трансфер станице, за одвожење комуналног отпада и питање локације новог градског гробља. То је потребно хитно решити  Решавање ових питања је на страни оснивача нашег предузећа, општине Бајина Башта. Предузеће стоји на располагању за сваку сарадњу која је неопходна у решавању насталих проблема – навео је, између осталог, Дејан Филиповић. Такође је у допису навео да има пуно проблема са ЈКП Дубоко из Ужица јер нередовно одвози комунални отпад. Истакао је да током Дринске регате  у три ударна дана нису уопште обавили превоз прикупљеног отпада.

Ово писмено обраћање директора Дејана Филиповића нашло се на разматрању на 18. седници Општинског већa, одржаној данас (21. август). Том приликом  Дејан Филиповић појаснио је  своју иницијативу. Председница општине Весна Ђурић сложила се са констатацијом да су велики проблеми и да је оформљена комисија која треба да предложи локације за трансфер станицу и ново гробље.У име комисије, главни општински урбаниста Милош Јелисавчић је рекао: – Обишли смо више места  где би могла да се смести трансфер станица за отпад. Утврдили смо седам потенцијалних локација. За ново гробље лоцирали смо три места. За идућу седницу Општинског већа припремићемо детаљније податке и дати предлог за разрешење проблема.

Весна Ђурић
Весна Ђурић

Председница општине потврдила је да ће новим општинским буџетом бити планирана средства за куповину камиона којим ће се одвозити  комунални отпад  на депонију Дубоко  код Ужица. Директор ЈКП 12. септембар Дејан Филиповић је нагласио да би то умногоме допринело  уреднијем одвозу отпада. Већници су подржали  захтев Удружења  ветерана и ратних инвалида за помоћ у доштампавању  монографије  погинулих бораца  Златиборског округа  у ратовима  1991-1999. године.

Текст и фото: М.Андрић

СПОМЕН ПЛОЧА ЗА ОЉУ ?

Одборник у Скупштини опште Бајина Башта Иван Марковић  поднео је иницијативу да  Скупштина општине  усвоји промену  назива објекта за децу  са посебним потребама „Сан“ у Улици  војводе Мишића  у назив „Оливера Ђуровић- Оља“. У допису је навео да иницијативу подноси у част и  помен покојне  Оливере Ђуровић, бивше одборнице СО Бајина Башта, која је свој живот посветила  делатности везаних за децу са посебним потребама Она је покренула и оспособила  технички, материјално  поменуту установу. Општинско веће разматрало је ову иницијативу и она ће бити решена у складу са општинским нормативима. Било је предлога да се на згради постави спомен плоча која би подсећала на Оливеру Ђуровић Ољу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest