Сећање на професорку Виолету Радовановић – „ВИКИ“ ОСТАЛА У НАШИМ СРЦИМА

ВИОЛЕТА СА АТЛЕТИЧАРИМА ИЗ РОГАЧИЦЕВИОЛЕТА СА АТЛЕТИЧАРИМА ИЗ РОГАЧИЦЕВИОЛЕТА СА АТЛЕТИЧАРИМА ИЗ РОГАЧИЦЕ

Звали смо је „ Вики“, а право име јој је Виолета Радовановић. Реч је о бившој прерано преминулој професорки физичког васпитања која је часовну норму пунила радом у ОШ „Стеван Јоксимовић“ из Рогачице и ОШ“ Душан Јерковић“ из Костојевића. Прелепа Војвођанка, рођена у Новом Кнежевцу код Сенте, срела је свог колегу Драгана Радовановића, велико спортско име из Бајине Баште, европског првака и светског вицешампиона у каратеу. Двоје младих професора заљубили су се и отишли код матичара. Из складног недугог брака имају два сина.

Кад је била најпотребнија својој породици, тешка болест ју је бацила у постељу. Борила се да је победи, али лека није било. Преминула је у 41. години. За десет година рада од 2007- 2017. године у поменутим школама, Виолета је оставила неизбрисив траг. Омиљена у колективу и код ученика доброту је сејала на све стране. Била је примеран радник и колега, професорка за поштовање.

Две године након њене смрти, млађани јој колега Александар Максимовић из Рогачице, који такође ради у истим школама у којима је радила „Вики“, иницирао је спортски сусрет ученика Рогачице и Костојевића у знак сећања на професорку Виолету Радовановић.

-Први сусрет одржали смо у Костојевићима 2019. године. Следећи је требало да се одржи у Рогачици, али због вирусне пандемије није га било. Иста ситуација је и била и минуле године. Без обзира на то, сусрете ћемо одржавати кад год за то постоје услови. Тако ћемо најбоље чувати успомену на Виолету – каже Александар Максимовић.

На првом сусрету у фудбалу победа је припала ђачкој екипи школе из Костојевића, а у женској одбојци боље су биле Рогачичанке. Том приликом, проферсорка српског језика из костојевачке школе, Биљана Масал је одржала пригодан говор којим је евоцирала успомене на Виолету Радовановић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest