ДАР ТАРЕ 01ДАР ТАРЕ 01

„ Дар Таре“  садржи четири различита укуса шумског воћа и малине у багремовом меду. Поред извоза у Аустрију у току  преговори са дистрибутерима у Италији и Кувајту.

Да је Тара због својих посебности, природних лепота и специфичног биљног и животињског света, оправдано названа планином Богова, потврђује и чињеница да су њеним плодовима очарани аустријски љубитељи софистицираних укуса.  П.Р „Пчелица са Таре“ је под робном марком „ Дар Таре“ , која садржи четири различита укуса шумског воћа и малине у багремовом меду, добила статус Премиум производа за аустријско тржиште органским и висококвалитетним производима, чију дистрибуцију врши  бечка фирма Мединариум. Поред извоза у Аустрију у току су преговори са дистрибутерима у Италији и Кувајту. Ово је готов ( финални) прехрамбени производ на бази меда и воћа, који је након више деценија први пут извезен са територије наше општине у Европску унију.

ДАР ТАРЕ 03

ДАР ТАРЕ 01

–  Као сировину,користимо лиофилизовано воће и багремов мед. Лиофилизација је процес током кога воће задржава свега 2 до 3 одсто влажности, што је изузетно низак проценат у односу на рецимо сушено воће, кога имамо у широј продаји ,а које задржава степен влажности од око 21 до 23 процената. Специфичност производа се огледа у посебном технолошком поступку ,где у процесу пуњења, воће у своје мембране из којих је исушена вода, постепено почиње да упија мед.

Пошто је лиофилизовано воће лакше од меда, један од главних елемената без кога се процес не би могао извршити  је наменски израђен потисни чеп. Завршна фаза, да тако кажем, огледа се у јединци воћа која је натопљена медом ,што је немогуће постићи са воћем које није лиофилизовано.

Након завршетка,односно приликом конзумирања,купцу се омогућује деликатесан укус који настаје, сједињењем воћног и укуса багремовог  меда у једну целину -каже за наш лист власник Драган  Срећковић . Израду овог пројекта помогле су фирма Дреновац у  општини Ариље и Маг-Мал из Скелана .

ББГ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest