Савез за Србију Бајина Башта- ОПОЗИЦИОНИ БЛОК – ЗА ПРОМЕНЕ У СРБИЈИ

У просторијама Општинског одбора Демократске странке Бајина Башта, представници опозиционих странака су потписали споразум о оснивању Савеза за Србију Бајина Башта. Оснивање новог опозиционог блока проистекло је након оснивачке скупштине Савеза са Србију, која је оджана почетком септембра у Сава центру у Београду, на иницијативу бившег градоначелника Београда и председника Демократске странке Драгана Ђиласа. Тада су, поред Ђиласа, споразум о оснивању Савеза за Србију потписали и представници девет политичких странака и покрета: Демократска странка (Зоран Лутовац), Покрет Двери /Бошко Обрадовић), Народна странка (Вук Јеремић), Здрава Србија (Милан Стаматовић), Заједно за Србију (Небојша Зеленовић), Левица Србије (Борко Стефановић), Покрет за преократ (Јанко Веселиновић), Удружени синдикати Србије Слога (Жељко Веселиновић), и народни посланик Бошко Ристић, који је уједно и председник покрета Отаџбина са Косова и Метохије. Они су утврдили 30 програмских тачака „од чијег спровођења зависи нормалан живот сваког грађанина Србије“.

У саопштењу за јавност, кога је прочитао Иван Милосављевић, председник Општинског одбора Демократске странке у Бајиној Башти, се, између осталог, каже:

„Борба против политике сиромаштва, слободни избори, независни медији, инвестирање у домаћу привреду, мере за подстицај наталитета, испитивање порекла имовине и питање Косова и Метохије, то су питања у којима нема идеолошких размимоилажења, са надом да у Србији може доћи до промена. Због тога смо се и ми данас састали како бисмо постигли споразум о оснивању Савеза за Србију Бајина Башта“.

Поред Демократске странке, на локалном нивоу потписници споразума су и Покрет Двери (Мирослав Лукић), Народна странка – Вук Јеремић (повереник Урош Ђокић) и Здрава Србија – Милан Стаматовић (повереник Марко Камберовић).

„Савез за Србију Бајина Башта ће бити нови опозициони блок који ће критиковати власт и указивати на све њене грешке. Опозиција зато и постоји у свим демократским полотичким системима који за своја начела узимају слободу мишљења и окупљања. Овим путем позивамо и остале опозиционе странке, удружења грађана и појединце који на сличан начин размишљају, да могу слободно да нам се придруже“ – истиче се на крају саопштења за јавност.

 

                                                                                            О. Додић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest