Виолета са професорком Сањом Савић и директором школе Радом ЈездићемВиолета са професорком Сањом Савић и директором школе Радом ЈездићемВиолета са професорком Сањом Савић и директором школе Радом Јездићем

Традиција мерена деценијама у постизању добрих резултата ученика ОШ “Стеван Јоксимовић“ из Рогачице на такмичењима од општинског до републичког нивоа и даље траје. Ове школске године за одличне резултате побринула се осмакиња Виолета Радоичић.

Након што је заузела треће место на општинском и прво на окружном у такмичењу из српског језика, Виолета Радоичић заблистала је и на републичком надметању. У конкуренцији 308 најбољих осмака из Србије заузела је друго место.

Виолета са професорком Сањом Савић
Виолета са професорком Сањом Савић

– Волим српски језик, нарочито његову граматику и предмет историју. Радила сам озбиљно и на часовима додатне наставе са мојом професорком Сањом Савић. Волим и да се такмичим. Чиним то од петог разреда када сам  освојила треће место на општинском нивоу и друго на округу. У шестом разреду победила сам на општинском такмичењу, на окружном сам била друга. У седмом разреду није било такмичења због вирусне епидемије – каже Виолета Радоичић.

Ове школске године имала је леп успех и у такмичењу из историје. На општинском је била победник, на окружном друга , а на републичком десета. Припремао ју је предметни наставник Часлав Николић чији ученици готово по правилу стижу до републичког такмичења и остварују одличне резултате.

Ова одлична ученица у слободном времену воли да црта, слика и игра одбојку. Живи у љубовијском селу Дрлачама одакле свакодневно долази у школу „Миладин Ковачевић“ из Бачеваца, Извдвојено одељење ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица. С њом путују њене сестре Сандра и Сузана, које су такође одличне ученице, и још троје ученика из комшилука.

– Рејтинг који има наша  школа привлачи и ученике са подручја других општина, нарочито из Љубовије. Ми настојимо да им помогнемо, створимо што боље услове за путовање и учење. Виолета је свестрана. Лане је била општински првак из хемије. Желимо јој успех у даљем школовању у Гимназији из Љубовије чији ће ђак бити од јесени –вели директор рогачичке школе магистар Раде Јездић.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest