На риболовачкој стази језера Перућац 9. октобра одржан је традиционални Куп Бајине Баште у пецању рибе удицом на пловак. Учешће је узело 12 екипа из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Прво место припало је екипи ООСР Скрапеж из Косјерића.

Детаљ са такмичења риболоваца
Детаљ са такмичења риболоваца
Зељо Васић
Зељо Васић
Мерење улова
Мерење улова

-Волимо да дођемо на ово такмичење. На њему готово увек имамо доста успеха. Овај пут смо победили. Уз победнички пехар добили смо и прелазни пехар ОСР Младица и он ће стајати у нашој витрини до идућег Купа Бајине Баште. Ја сам био победник  у сектору А са упецаних 3.538 грама рибе . Похвалио бих организатора ОСР Младицу из Бајине Баште  јер је све било на врхунском нивоу.– каже капитен  ООСР Скрапеж  из Косјерића Владе Митровић.

Најбољи такмичари по секторимна
Најбољи такмичари по секторима
Мали Зворник
Мали Зворник
Лим Стари Град - Прибој
Лим Стари Град – Прибој

Друго место припало је ЛСР Дринско језеро Мали Зворник, а треће УСР Лим Стари Град Прибој. Следе  СРК Липљан Пљевља,  ОСР Лим Пријепоље,  КСР Косјерић,  ООСР Рзав Ариље, ОСР Младица Бајина Башта, ГОСР Дрина Лозница, СРУ Дрина Братунац, ОСР Бјелица Лучани, ОСР Дрина Љубовија.

У сектору А најупешнији је био Владе Митровић из  ООСР Скрапеж Косјерић, у сектору Б  Ђорђе Јовановић   КСР Дринско језеро Мали Зворник, а у сектору Ц Санел Кукић УСР Лим Стари Град  Прибој. Кукић је био најуспешнији појединац са упецаних 7 килограма  и 725 грама рибе.  Најкрупнији примерак упецао је Жељко Васић из Малог Зворника. Његова плотица била је тешка 512 грама.

ЈОВАН МЕМЕДОВИЋ УРУЧИО ПЕХАРЕ

-Потрудили смо се да сви буду задовољни на овом риболовачком дружењу. И време нас је послужило па је риба добро радила. Био је ово 72. Куп Бајине Бајине. И овај пут са нама је био почасни грађанин Бајине Баште, Јован Мемедовић, познати новинар РТС-. Њега смо замолили да најбољима уручи пехаре и медаље. Хвала свима који су дошли. Надамо се да ће идуће године бити још више екипа- вели председник  Организационог одбора Миломир Марјановић, председник ОСР Младица Бајина Башта. Он је био и у такмичарској екипи Бајине Баште заједно са Жељком Вуковићем и Дарком Живановићем.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest