Поводом Међународног дана ретке болести: НАПЕВИ КОЈЕ ЈЕ ТРЕБАЛО ЧУТИ

КОнцерт у сали биоскопа у Бајиној БаштиКОнцерт у сали биоскопа у Бајиној Башти

 

 

Величанствени наступ имали су Инклузивни хор „Напеви“ и плесна група „Bulletproof“.

 

Удружење особа оболелих од ретких болести и особа са инвалидитетом из Бајине Баште обележило је 28. јун, Међународни дан фенилкетонурије, ПКУ дан, предивним концертом у сали биоскопа, концертом који ће се дуго памтити. Величанствени наступ имали су Инклузивни хор „Напеви“ и плесна група „Bulletproof“.

Концерт је одржан под слоганом: „Ако ти музика љубав пружа, ако се у љубави ти веселиш, нека и други осете љубав, музику са другима ти подели“.  И заиста, публика у сали која, нажалост, није испунила сва места, имала је шта да види и чује. Препознатљива лица хора „Напеви“ пријатно су изненадили својим певачким умећем. Све је звучало беспрекорно, складно и лепо, а у неким моментима је и публика, уз аплаузе, и сама певала познате хитове домаће забавне и народне музика.

Ово је, иначе, четврти пут да Удружење особа оболелеих од реткких болести обележава овај дан у Бајиној Башти, сваки пут на посебан, оригиналан и занимљив начин. Од јануара ове године, Удружење је поново покренуло секције у циљу реализације својих активности. Пошто у секцијама учествују особе са инвалидитетом и особе трећег доба, оне су инклузивног карактера. Хор „Напеви“, као једна од секција наступио је по други пут. Први наступ хор је имао 24. маја ове године на годишњем концету КУД-а Миленко Топаловић. Оно што је карактеристично за овај хор је то што, без обзира на све разлике чланова исте, глас хора звучи као глас једне особе.

 

                                                                                        О. Додић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest