Почиње 29. Дринска регата у Бајиној Башти: Садржаји за све укусе и генерације

Дринска регата Бајина БаштаДринска регата Бајина БаштаДринска регата Бајина Башта

29.  Дринска регата одржаће се у Бајиној Башти од 19. до 23. јула 2023.године. Дринска регата је најстарија и најмасовнија манифестација на реци Дрини која се већ три деценије организује у Бајиној Башти. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља јединствен спој традиције са савременим туристичким трендовима. Бајина Башта у време Дринске регате је једино место где се још увек могу видети велики сплавови као они који су претходних векова јездили Дрином, а сплавови за овогодишњи спуст увелико се већ праве у Перућцу. Овај јединствени карневал на води уз велики број других разноврсних садржаја представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у овом делу Европе.29. Дринска регата- Програм

Већ од среде 19. јула велики број излагача на традиционалном Башта Базару, својеврсном фестивалу укуса и рукотворина који је израстао из сајма сувенира, меда, ракија и домаћих производа, изложиће своје производе у главној улици на делу од Парка ћирилице до градског трга. У вечерњим сатима истог дана на тргу у Бајиној Башти очекује нас представа намењена пре свега најмлађим посетиоцима 29. Дринске регате.

У четвртак, 20. јула је традиционално и сваке пут све масовније такмичење у припремању рибље чорбе у бајковитом амбијенту поред чувене реке Године у Перућцу. Посетиоцима Перућца од ове године доступна је за посету и Сплаварска пећина око које је уређена пешачка стаза и постављене клупе. Ова пећина на обали Дрине која је у прошлости служила сплаварима за склањање од лошег времена сад је занимљива туристичка тачка и још једна симболична веза древних сплавара и манифестације Дринска регата која стартује баш у Перућцу.

У петак 21. јула програм се наставља на излетишту Рача где нас очекују велики концерти Пеђе Јовановића и Саше Матића. На излетишту на обали Дрине два позната уметника припремају прави музички спектакл.Дринска регата ББРегата 29. Спуст

Субота, 22. јул, предвиђена је за велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице. Највећи карневал на води стартује тачно у 11 сати испод бране ХЕ „Бајина Башта“ у Перућцу али због великих гужви препоручујемо да знатно раније кренете на старт Регате. Субота вече и излетиште Рача резервисани су за МОСТ фест и наступе бендова Невернe бебe и Ван Гог. Недеља је дан за сумирање утисака и завршетак Башта Базара у главној улици.

Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца, а поред наведених дешавања у пет дана 29. Дринске регате очекују вас и бројни други садржаји у граду који носи епитет срца Подриња. Један од њих је и нови Mashup фестивал који се одржава у прва два дана 29. Дринске регате у прелепом амбијенту бајинобаштанског спортског центра у Лугу.

Све информације о програму 29. Дринске регате и детаље о свим туристичким садржајима на дестинацији Тара Дрина Бајина Башта можете пронаћи у Туристичком информативном центру и сувенирници у Бајиној Башти. Инфо центар можете контактирати и путем телефона 066/222120 (СМС, Вајбер, Вотсап и Телеграм) и 031/866903 као и путем страница на друштвеним мрежама.

Добро дошли у град Дринске регате

Добро дошлу у срце Подриња.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest